29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Οι ‘κινήσεις’ της Οικονομικής Αστυνομίας στα τέλη Σεπτεμβρίου

Οι ‘κινήσεις’ της Οικονομικής Αστυνομίας στα τέλη Σεπτεμβρίου

Οι ‘κινήσεις’ της Οικονομικής Αστυνομίας στα τέλη Σεπτεμβρίου: Σε σύλληψη ημεδαπής για υψηλά χρέη προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία όπως και στον εντοπισμό επιχείρησης ιδιοκτησίας αλλοδαπού που απασχολούσε ανασφάλιστους αλλοδαπούς.Οικονομική Αστυνομία

Αναλυτικότερα, στις τελευταίες ημέρες Σεπτεμβρίου, η Οικονομική Αστυνομία, συνέλαβε 70χρονη ημεδαπή για υψηλές οφειλές προς το δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος της 70χρονης, η οποία είναι διευθύνουσα σύμβουλος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων και ποτών, έχουν βεβαιωθεί οφειλές προς το δημόσιο, ύψους €8,37 εκατ..

Η συλληφθείσα, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης, από την συνέχιση των ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας», εντοπίστηκε επιχείρηση κατασκευής έτοιμων ενδυμάτων στα Κάτω Πατήσια, ιδιοκτησίας αλλοδαπού υπηκόου (39χρονου υπηκόου Γαλλίας), όπου απασχολούσε ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης και τέσσερις αλλοδαποί, που στερούνταν άδειας παραμονής στη χώρα.

Η επιχείρηση απασχολούσε 26 άτομα (έναν ημεδαπό και 25 αλλοδαπούς), εκ των οποίων 18 αλλοδαποί, που εργάζονταν χωρίς την απαιτούμενη άδεια εργασίας και ασφάλιση και 4 αλλοδαποί, που στερούνταν άδειας παραμονής στη χώρα μας.

Οι 4 αλλοδαποί υπήκοοι συνελήφθησαν και κινήθηκε η διαδικασία της απέλασης προς τις χώρες καταγωγής τους. Επιπλέον, από το κλιμάκιο του Σ.ΕΠ.Ε. επιβλήθηκε, σε βάρος του ανωτέρω ιδιοκτήτη, συνολικό πρόστιμο ύψους €189.000.

Σε βάρος του προσωρινά υπεύθυνου, σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκε σήμερα, 1η Οκτωβρίου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο ανωτέρω ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, εντός των ορίων του αυτοφώρου. Ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος της επιχείρησης συνεχίζεται.

Related posts