1 Ιουλίου 2024

Οι πολωνοί λένε Όχι στο €υρώ

Οι πολωνοί λένε Όχι στο €υρώ

Οι πολωνοί λένε Όχι στο €υρώ: Η μεγάλη πλειοψηφία των πολωνών πολιτών αντιτίθεται στην ένταξή τους στη Ευρωζώνη, σύμφωνα με νέα δημοσκοπική έρευνα.Οι πολωνοί λένε Όχι στο €υρώ

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την γερμανική εταιρία δημοσκοπήσεων GFK σε δείγμα 1.020 πολωνών, διαπίστωσε ότι το 76% αυτών είναι ενάντιοι στην υιοθέτηση του €υρώ.
Μόλις 3% ήταν ισχυρά υπέρ της υιοθέτησης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και 15% «μάλλον υπέρ».

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που η Πολωνία προσχώρησε το 2004, η χώρα είναι υποχρεωμένη να υιοθετήσει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κάποια στιγμή και να εγκαταλείψει το ζλότι (το πολωνικό νόμισμα).

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ενάντιοι στο €υρώ επικρατούν στις περισσότερες μορφωτικές διαβαθμίσεις, στις περισσότερες κατηγορίες απασχόλησης και στις περισσότερες πόλεις σε ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 70 και 80%.

Δεδομένου ότι η κεντροδεξιά κυβέρνηση δεν έχει και ισχυρή πλειοψηφία, δείχνει ότι θα πρέπει να δώσει σκληρό αγώνα για να προγραμματίσει και να δρομολογήσει την ένταξη στο €υρώ.

Σε γενικές γραμμές, το ποσοστό των πολιτών που υποστηρίζουν την ένταξη της Πολωνίας στη ζώνη του €υρώ, διολισθαίνει ολοένα σε νέα χαμηλά επίπεδα, γεγονός που δείχνει ότι ο πολωνικός λαός έχει εκτιμήσει ότι το €υρώ, προφανώς παρατηρώντας τα προβλήματα που εμφανίζονται στις άλλες «προβληματικές» χώρες της Ευρωζώνης και τις συνέπειες στους πολίτες τους, φέρνει περισσότερα προβλήματα παρά οφέλη σε σύγκριση με το εθνικό τους νόμισμα.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει το ακόλουθο άρθρο:
Που βρίσκεται η Κρυφή Είσοδος στο ταφικό συγκρότημα του τύμβου Καστά;

Θέλετε να αυξήσετε την ανταγωνιστικότητά σας; Δείτε εδώ!

Άλλες σημαντικές ειδήσεις…

Related posts