6 Μαΐου 2024

Οι τρέχουσες χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος εξελίξεις

Οι τρέχουσες χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος εξελίξεις

O Global Transportation Business Activity Index υποχώρησε σε χαμηλό 34 μηνών, στο 50,2, ελάχιστα πάνω από το 50, που δείχνει επέκταση και απέχει μιαν ανάσα από τιμές κάτω του 50 που θα δείχνουν συρρίκνωση · ο δείκτης υπολογίζεται βάσει έρευνας που καλύπτει πάνω από 27.000 επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε περισσότερες από 40 χώρες.

Στη Γερμανία η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα το Μάρτιο, καταγράφοντας απροσδόκητη άνοδο, 0,5% σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν υποχώρηση 0,5%. Στην ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής το Μάρτιο συνέβαλαν κατά κύριο λόγο τα καταναλωτικά αγαθά και ο κλάδος των κατασκευών.

Μεικτή ήπια εικόνα παρουσίασαν χθες Τετάρτη 8 Μαΐου οι βασικοί αμερικάνοι χρηματιστηριακοί δείκτες: ο DOW έκλεισε με οριακά κέρδη, ο Nasdaq με μικρές απώλειες 0,26% όπως και ο S&P με -0,16%. Σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου, οι βασικές χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη, το πρωί, παρουσιάζουν απώλειες από 0,4% έως και 1,4%.

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν χθες Τετάρτη 8 Μαΐου τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας υποχώρησε 1 μ.β. στο -0,04%. Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, που ενδοσυνεδριακά υποχώρησαν σε πολυετή χαμηλά επίπεδα, έκλεισαν στο 1,09% (-1 μ.β.) και στο 0,96% (0 μ.β.) αντίστοιχα. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ελλάδας ενισχύθηκε 9 μ.β. στο 3,44%.

>>>xΧΧx•xXΧx<<<○

15/5ου: Σεμινάριο για τις Φορολογικές Δηλώσεις. Δείτε και τις Προσφορές

16/5ου: Πρακτικό σεμινάριο Διαχείρισης ψηφιακής πλατφόρμας AIRBNB

○>>>xΧΧx•xXΧx<<<○

…Τα ξημερώματα στο υγρό κατάστρωμα
περνούν οι τόποι κι’ ο καιρός
κι’ εσύ θα μένεις μετέωρος ν’ αναπολείς
τα σκονισμένα σπίτια τα σιωπηλά
κατάφυτα προάστια αφήνοντας
μια μυστική οχλαβοή με το ξετύλιγμα
της τρυφερής φωνής σου…
[Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου]
#PoetryIsNotDead

Related posts