6 Ιουλίου 2024

Ο PMI Μεταποίησης των ΗΠΑ σε χαμηλό δύο ετών, καθώς οι Νέες Παραγγελίες και η Απασχόληση παρουσιάστηκαν αδύναμες

Ο PMI Μεταποίησης των ΗΠΑ σε χαμηλό δύο ετών, καθώς οι Νέες Παραγγελίες και η Απασχόληση παρουσιάστηκαν αδύναμες

Παρά το γεγονός ότι οι δείκτες PMI στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχονται, στις ΗΠΑ ο PMI του τομέα Μεταποίησης υποχώρησε σε χαμηλό 25 μηνών καθώς η απασχόληση στον τομέα μεταποίησης έδειξε ένα από τα μικρότερα ποσοστά κέρδους που έχουν παρατηρηθεί στα τελευταία πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα ο PMI μεταποίησης (Manufacturing) υποχώρησε στο 52,6 το Νοέμβριο, κάτω από το 54,1 του Οκτωβρίου και έναντι προσδοκιών ότι θα διαμορφώνονταν στο 54,0.

Οι παραγγελίες για εξαγωγές, οι νέες παραγγελίες, το παραγόμενο προϊόν και η απασχόληση, επιβράδυναν. Επίσης στην χειροτέρευση, παίζει κάποιο ρόλο και η ενδυνάμωση του δολαρίου.

Φυσικά, οι προσδοκίες για την αμερικάνικη οικονομία, στηρίζονται τώρα στην καλή πορεία του τομέα των Υπηρεσιών (Services), για να αντισταθμίσει την κακή επίδοση του τομέα Μεταποίησης.

Σημειώνουμε πάντως, ότι στους δείκτες PMI, τιμές άνω του 50,0 δείχνουν επέκταση του τομέα και τιμές κάτω από 50,0 δείχνουν συρρίκνωση του τομέα (μεταποίησης ή υπηρεσιών). Όσο πιο έντονα άνω του 50,0 είναι μια τιμή, τόσο πιο έντονη η διαφαινόμενη ανάπτυξη του τομέος και όσο χαμηλότερα του 50,0, τόσο χειρότερη η διαφαινόμενη συρρίκνωση του τομέος.

Related posts