5 Μαΐου 2024

Παράλογη ταλαιπωρία φορολογούμενου από την Εφορία

Παράλογη ταλαιπωρία φορολογούμενου από την Εφορία

Παράλογη ταλαιπωρία φορολογούμενου από την Εφορία: πολίτης της Ξάνθης, για να λάβει επιστροφή €360, μπλοκαρίστηκε από οφειλή ενός λεπτού!Παράλογη ταλαιπωρία φορολογούμενου από την Εφορία

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το thrakitoday.com, η υπόθεση έχει ως εξής:

Ο πολίτης χρωστούσε στην Εφορία το ποσό του ενός λεπτού (ή €0,01) από το 2012. Από την τελευταία δήλωσή του που αφορούσε το 2013, προέκυψε πιστωτικό ποσό €360.
Πληροφορήθηκε όμως από την λογίστριά του ότι για να λάβει την επιστροφή, θα έπρεπε να καταβάλει πρώτα το ποσό που χρωστούσε.

Tόσο ο ίδιος όσο και η λογίστρια του, μόλις άκουσαν την οφειλή, ξέσπασαν σε γέλια, ωστόσο είχαν συνειδητοποιήσει και οι δύο πως εάν τα χρήματα δεν καταβάλλονταν, η επιστροφή θα είχε μπλοκάρει.
Έτσι και αφού κοίταξε καλά την τσέπη του και βρήκε το 1 λεπτό που του ζητούσε η Εφορία, μετέβη στο πλησιέστερο τραπεζικό υποκατάστημα στην πόλη της Ξάνθης, περίμενε στην ουρά και στη συνέχεια φτάνοντας στο ταμείο κατέβαλε τα χρήματα.

Όπως ήταν φυσικό η επίσκεψή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους υπάλληλους αλλά και τους υπόλοιπους πελάτες της τράπεζας που βρίσκονταν εκεί, με τα γέλια αλλά και τη σκληρή κριτική στους μηχανισμούς του κράτους και το σύστημα της γραφειοκρατίας να δίνουν και να παίρνουν.

050714-1

Αν είναι δυνατόν λοιπόν, για αστείες οφειλές, το κράτος αντί να λειτουργεί με απλή λογική, που στην προκειμένη περίπτωση θα όριζε να υπάρξει συμψηφισμός της οφειλής του ενός λεπτού, με το ποσό της επιστροφής, μειώνοντας αυτήν, να επιμένει σε μια γραφειοκρατία εντελώς εχθρική προς τον πολίτη και βέβαια εντελώς εχθρική και προς την οικονομία: διότι είναι δυνατόν σε ένα σοβαρό κράτος, να χάνει κανείς μισή ώρα, όσο θα χρειάζονταν περίπου για να μεταβεί σε μία τράπεζα, να περιμένει στην ουρά και να πληρώσει και να φύγει, για ένα λεπτό; ή και για 2 ή 5 ευρώ; … αυτά χαρακτηρίζουν το παρόν ελληνικό κράτος γελοίο και εχθρικό προς τον πολίτη.

Πηγή: thrakitoday.com

>>>•<<<

Διαβάστε επίσης:

•  Εγκρίθηκαν 576.000 αιτήσεις για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ – Ανακοίνωση του Χ. Σταϊκούρα

•  Ιδιοκτήτης Εστιατορίου στις ΗΠΑ πλήρωσε απ’την τσέπη του 144 χιλ. δολάρια στους εργαζόμενους

Related posts