1 Ιουλίου 2024

Παράταση έως τον Ιούνιο του 2015, της προστασίας της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς

Παράταση έως τον Ιούνιο του 2015, της προστασίας της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς

Παράταση έως τον Ιούνιο του 2015, της προστασίας της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου.Παράταση έως τον Ιούνιο του 2015, της προστασίας της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς

Η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρόλο που οι τράπεζες διαβεβαιώνουν ότι δεν θα βγάλουν σε πλειστηριασμούς πρώτες, κύριες κατοικίες, προσανατολίζεται στο να δώσει παράταση στο Άρθρο 2 του Νόμου 4224/2013 περί πλειστηριασμών, για άλλο ένα εξάμηνο.

Υπενθυμίζουμε ότι με το Άρθρο 2 του Νόμου 4224/2013, αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί της κύριας κατοικίας, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1) Η αντικειμενική αξία σπιτιού, να είναι χαμηλότερη των €200 χιλιάδων.

2) Το καθαρό οικογενειακό εισόδημα (χωρίς φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και ασφαλιστικές κρατήσεις), να είναι έως €35.000.

3) Η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας να είναι μικρότερη ή ίση με €270 χιλιάδες (συμπεριλαμβανομένης της α΄ κατοικίας).

4) Το σύνολο καταθέσεων και κινητών αξιών (εξαιρουμένων συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών προγραμμάτων) του οφειλέτη, να είναι μικρότερο των €15.000 σε σύνολο €270.000.

Για όσο διάστημα αναστέλλεται ο πλειστηριασμός, οι δανειολήπτες οφείλουν να καταβάλλουν σε μηνιαίες δόσεις έναντι της οφειλής τους, ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με το κανονικό και συγκεκριμένα:

• 10% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματός τους, όταν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις €15.000 ή

• 20% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματός τους, όταν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ξεπερνά τις €15.000.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
✎ Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Προσθέστε στο επιχειρείν σας, το “ευ”!

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts