7 Μαΐου 2024

Παραμένουν αυξανόμενα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

Παραμένουν αυξανόμενα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

Παραμένουν αυξανόμενα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, καθώς τον Νοέμβριο ανήλθαν σε €72,7 δισ. έναντι €71,25 δισ. τον Οκτώβριο. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης, ότι οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, αυξήθηκαν κατά €1,6 δισ..Ληξιπρόθεσμα χρέη

Το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που δημιουργήθηκαν στο ενδεκάμηνο του 2014 (από Ιανουάριο ως και Νοέμβριο) ανήλθε σε €12,5 δισ. έναντι €10,9 δισ. στο δεκάμηνο του 2014.

Μαζί με τις παλαιότερες οφειλές, δηλαδή αυτές μέχρι και το 2013, ύψους €60,27 δισ., το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο στο ενδεκάμηνο ανέρχεται σε €72,77 δισ..

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα χρέη ανήλθαν καθώς αρκετοί φορολογούμενοι, έχοντας ακούσει στους προηγούμενους μήνες ότι θα δημιουργούνταν, νέα, ευνοϊκή ρύθμιση με πολλές δόσεις, είχαν παύσει τις πληρωμές για να ενταχθούν σε αυτήν. Προσδοκούν τα στελέχη του υπ.οικ. ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί μερικώς κατά τους προσεχείς μήνες.

Όσον αφορά στις εισπράξεις, το Δημόσιο εισέπραξε από τις παλαιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ενδεκάμηνο, ποσό €3,26 δισ. έναντι €3,02 δισ. στο δεκάμηνο.

Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν για άλλη μια φορά, την φορολογική εξάντληση μεγάλης μερίδας των πολιτών.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Εἶστε ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας (=ἐπαρκῶς καταρτισμένος καὶ ἐνημερωμένος);

Διαβάστε ακόμα…

Related posts