28 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΝΕΑ απίστευτη περίπτωση φορολογικής επιβάρυνσης ιδιοκτήτη είδε το φως της δημοσιότητας

ΝΕΑ απίστευτη περίπτωση φορολογικής επιβάρυνσης ιδιοκτήτη είδε το φως της δημοσιότητας

Ενώ η άδικη φορολόγηση των ακινήτων και η προσπάθεια αντιμετώπισης της κυβέρνησης με διορθωτικές κινήσεις του ΕΝΦΙΑ είναι σε εξέλιξη, ΝΕΑ απίστευτη περίπτωση φορολογικής επιβάρυνσης ιδιοκτήτη είδε το φως της δημοσιότητας.

 περίπτωση φορολογικής επιβάρυνσης ιδιοκτήτη

Μια τέτοια περίπτωση αναφέρεται και στο trikalavoice.gr. Έχουμε μια αναπαράσταση σε μοντέρνα έκδοση της σταχτοπούτας και της καλής νεραίδας…

Πρόκειται για ένα ερειπωμένο σπίτι στο χωρίο Πολυνέρι Τρικάλων, που η εφορία το άγγιξε με το μαγικό της ραβδάκι και σαν καλή νεράιδα το μεταμόρφωσε σε βίλα πολυτελείας.

Το εν λόγω ακίνητο κτίστηκε το 1935, ιδιοκτησίας του Πολυνερίτη Γ.Κ. και εγκαταλείφθηκε τα χρόνια της μεγάλης φυγής, όταν οι άνθρωποι του χωριού μετανάστευαν μέσα στην ίδια τους τη χώρα, αφού δεν άντεχαν να μένουν απομονωμένοι.

Σημειώνεται ότι το Πολυνέρι Τρικάλων είναι ένα χωριό στο οποίο η άσφαλτος έφτασε… πριν 5 χρόνια. Και για να φτάσει κανείς στη… «πολυτελή» αυτή βίλα πρέπει να περάσει μέσα από δέντρα και πέτρινα μονοπάτια.

 

Ο ιδιοκτήτης του, θέλησε να το κρατήσει  «εις ανάμνηση των προγόνων του». Μέγα λάθος, αφού η Εφορία πλέον «φορολογεί και τις αναμνήσεις», επιβαρύνοντας τον με φόρο ΕΝΦΙΑ, με χρέωση αξίας ακινήτου στα 178.000€, περίπου όσο η αξία μας βίλας στη Μύκονο.

Και θα προσθέσουμε:

«Όλον το έθνος αδικείται, όταν αδικείται ένας μόνος πολίτης.»
Ρήγας Φεραίος

 

 

✎✎✎ Δείτε ακόμη…

 

Related posts