11 Μαΐου 2024

Πληρώνονται αύριο Τρίτη, χιλιάδες δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Πληρώνονται αύριο Τρίτη, χιλιάδες δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Πληρώνονται αύριο Τρίτη, χιλιάδες δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης. Πληρώνονται αύριο, 24 Μαρτίου και μετά από σημαντική καθυστέρηση, περί των 170 χιλιάδων δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.επίδομα θέρμανσης

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα το πρωί, η Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων, κα Σεχπερίδου.

Η κα Σεχπερίδου γνωστοποίησε επίσης, ότι την προηγούμενη εβδομάδα, πληρώθηκαν μερικοί εκ των δικαιούχων, όπως επίσης ότι ανά 20 μέρες από την αρχική αίτηση και την διασταύρωση αγοράς πετρελαίου, θα γίνονται πλέον οι πληρωμές των δικαιούχων.

Ποιες κατηγορίες φορολογούμενων δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης:

• Άγαμοι με εισόδημα έως €30.000 και έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί (43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά).

• Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.

Στα 120 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος φορολογούμενος.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Γιατί να επενδύσω;

•  Ἡ αὐξημένη γνώση σημαίνει αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα!

ΑΛΛΕC CΗΜΑΝΤΙΚΕC ΕΙΔΗΣΕΙC

Related posts