28 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΠΟΛ με Διευκρινήσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα σεισμόπληκτα ακίνητα Φθιώτιδας και Φωκίδας

ΠΟΛ με Διευκρινήσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα σεισμόπληκτα ακίνητα Φθιώτιδας και Φωκίδας

ΠΟΛ με Διευκρινήσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα σεισμόπληκτα ακίνητα Φθιώτιδας και Φωκίδας. Μεταφέρουμε παρακάτω την ΠΟΛ. 1247 όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ B΄ 3268 της 5/12/2014.Αικατερίνη Σαββαΐδου

Η ΠΟΛ αφορά στην διαδικασία χορήγησης απαλλαγών από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) για τα σεισμόπληκτα ακίνητα των νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας για τα έτη 2014 και 2015.

[…]
Άρθρο 1

Αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση έκπτωσης

Η χορήγηση απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για ακίνητα τα οποία βρίσκονται εντός των νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας, τα οποία έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του Αυγούστου 2013, για τα έτη 2014 και 2015 πραγματοποιείται με απόφαση του αρμοδίου προϊσταμένου Δ.Ο.Υ..

Άρθρο 2

Προϋποθέσεις χορήγησης της απαλλαγής

1. Για να χορηγηθεί η απαλλαγή, απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, από την οποία να προκύπτει ότι το κτίσμα έχει υποστεί ζημίες από τους σεισμούς του Αυγούστου του 2013.

2. Η νέα δήλωση − πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου θα πραγματοποιηθεί από την αρμόδιο προϊστά− μενο Δ.Ο.Υ., μετά την υποβολή υποδείγματος από το φορολογούμενο, το οποίο επέχει θέση δήλωσης.

Άρθρο 3

Διαδικασία χορήγησης των απαλλαγών

1. Οι απαλλαγές των σεισμοπλήκτων κτισμάτων, θα χορηγηθούν, μετά την ολοκλήρωση της εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2014.

2. Με νεότερη απόφαση θα ορισθούν ο τύπος και το περιεχόμενο του υποδείγματος και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη χορήγηση των απαλλαγών.

[…]

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Εὐεπιχειρεῖν = Καλύτερα καὶ ἀνταγωνιστικότερα Σεμινάρια

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts