30 Απριλίου 2024

ΠΟΛ.1051, περί Υποβολής Βεβαιώσεων αποδοχών, συντάξεων και αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα

ΠΟΛ.1051, περί Υποβολής Βεβαιώσεων αποδοχών, συντάξεων και αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα

ΠΟΛ.1051, περί Υποβολής Βεβαιώσεων αποδοχών, συντάξεων και αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ΓΓΔΕ κοινοποίησε και τις σχετικές Οδηγίες.ΠΟΛ. 1051

Ο πλήρης τίτλος της ΠΟΛ. 1051, είναι «Τύπος και Περιεχόμενο της Βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων και της Βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και Υποβολή αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου για το φορολογικό έτος 2014».

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εκτός της ανωτέρω ΠΟΛ., κοινοποίησε και τις Οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου, όπως και τα λοιπά σχετικά συνημμένα.1051, όσοι παρακρατούν φόρο σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 59 και 62 του Ν.4172/2013, πλην των συμβολαιογράφων κατά την υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας, έχουν υποχρέωση να χορηγούν σε αυτούς από τους οποίους έγινε παρακράτηση, μοναδική Βεβαίωση στην οποία αναγράφουν το σύνολο των αμοιβών που τους κατέβαλαν στο φορολογικό έτος και το φόρο που παρακρατήθηκε.
Ίδια υποχρέωση υπάρχει και στις περιπτώσεις που δεν προκύπτει φόρος για παρακράτηση.

Με το Άρθρο 2 της ΠΟΛ., γίνεται ο Ορισμός τύπου και περιεχομένου της Βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων (Έντυπο Φ-01.042).

Με το Άρθρο 3 της ΠΟΛ., γίνεται ο Ορισμός τύπου και περιεχομένου της Βεβαίωσης αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα (Έντυπο Φ-01.043).

Με το Άρθρο 4 της ΠΟΛ., αναλύονται τα του τρόπου υποβολής των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες Βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα (Έντυπα Φ-01.042, Φ-01.043).

Με το Άρθρο 5 της ΠΟΛ., αναλύονται τα του τρόπου υποβολής των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες Βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα ανά δικαιούχο, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

Με το Άρθρο 6, αναλύονται τα του Πεδίου εφαρμογής και προϋποθέσεις αποδοχής.

Στο Άρθρο 7, αναφέρεται ότι για το φορολογικό έτος 2014 ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής, ορίζεται η 31 Μαρτίου 2015.

• Διαβάστε ολόκληρη την ΠΟΛ. 1051, εδώ.
• Οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου, εδώ.
• Βεβαίωση αποδοχών ή συντάξεων, εδώ.
• Βεβαίωση αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, εδώ.

(Γνωρίζετε ότι στο site μας, taxcoach.gr, μπορείτε να βρίσκετε εύκολα και συγκεντρωμένα όλα τα «χρηστικά» όπως ΠΟΛ., Εγκυκλίους κ.λπ. στο κάτω μέρος της κεντρικής μας σελίδας, που αναφέρεται ως “ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤAXCOACH.GR’; Μάλιστα έχει και “κουμπί” αναζήτησης, που μπορείτε να βάλετε τον αριθμό της ΠΟΛ. ή κάποια χαρακτηριστική λέξη και να αναζητήσετε αποτελέσματα)

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε
✎ Γιατί να επενδύσω;

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts