25 Απριλίου 2024

Πρακτική άσκηση στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Ε.Ε.

Πρακτική άσκηση στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Ε.Ε.

Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Ε.Ε. (American Chamber of Commerce to the European Union -AmCham EU) αναζητά ένα άτομο για Πρακτική διάρκειας δύο μηνών (Ιούνιος και Ιούλιος) στις Βρυξέλλες. Καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερα εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες, μπορεί να ενδιαφέρει πολλούς. Το εν λόγω πρόγραμμα πρακτικής, γίνεται εις την μνήμη του Ανδρέα Γαλανάκη, ο οποίος εργαζόταν ως Policy Director στο AmCham EU και ο οποίος “έφυγε” το 2017.

Περιγραφή πρακτικής άσκησης:
Υπεύθυνος για την υποστήριξη των επιτροπών της AmCham της ΕΕ και την παροχή βοήθειας στους συμβούλους πολιτικής. Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα συντονίσει και θα παραστεί στις συνεδριάσεις των επιτροπών και θα ενθαρρυνθεί να συμμετάσχει σε πολλές διαφορετικές επιχειρηματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις. Επίσης, θα βοηθήσει στην οργάνωση μεγαλύτερων εκδηλώσεων και μηνιαίων συναντήσεων. Θα διεξάγει έρευνα για την παρακολούθηση των θεμάτων που άπτονται του ενδιαφέροντος των μελών του AmCham ΕΕ, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής της Ευρώπης και των διατλαντικών πολιτικών. Θα του ζητηθεί επίσης να γράφει σημειώσεις ενημέρωσης για ζητήματα που ενδιαφέρουν τα μέλη του AmCham EU και περιοδικά άρθρα για το website του AmCham EU.

Προσόντα / Ικανότητες / Εμπειρία:
• Έντονο ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και/ή τις διεθνείς σχέσεις.
• Ισχυρές ικανότητες στην διοργάνωση εκδηλώσεων και διοικητικές δεξιότητες.
• Γνώση Υπολογιστών (κυρίως Microsoft Office και Internet Browsers).
• Προσοχή στις λεπτομέρειες και να μπορεί να τηρήσει τις προθεσμίες.
• Να μπορεί να δουλεύει καλά σε μικρές και δυναμικές διεθνείς ομάδες.
• Να είναι ευέλικτος στις εργασιακές ώρες προκειμένου να υποστηρίζει τις εκδηλώσεις και ενημερώσεις.

Γλώσσες:
Άπταιστα Αγγλικά (τόσο γραπτά όσο και προφορικά) · άλλες γλώσσες αποτελούν πλεονέκτημα, ιδίως Γαλλικά.

Τι δαπάνες καλύπτονται;
Δίδεται επιχορήγηση €600 μηνιαίως για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης, συν (δηλαδή επιπλέον) δαπάνες για πτήση Ελλάδας-Βελγίου (μέγιστο ποσό €500) και διαμονής (μέγιστο €1.000 – για τους δύο μήνες).

Πώς να υποβάλετε αίτηση:
Κάθε φοιτητής που ενδιαφέρεται να υποβάλει αίτηση για τη θέση θα πρέπει να στείλει Βιογραφικό Σημείωμα και μια Συνοδευτική Επιστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση policyvacancy@amchameu.eu

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:
28 Φεβρουαρίου 2018

Related posts