29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Προσεχώς από τον ΟΑΕΔ νέο Voucher για 7.000 ανέργους πτυχιούχους

Προσεχώς από τον ΟΑΕΔ νέο Voucher για 7.000 ανέργους πτυχιούχους

Προσεχώς από τον ΟΑΕΔ νέο Voucher για 7.000 ανέργους πτυχιούχους. Ο Διοικητής του Οργανισμού, Θεόδ. Αμπατζόγλου, υπέγραψε την εν λόγω Πράξη που υπολογίζεται ότι θα ωφελήσει περί των 7.000 ανέργων.ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση άλλης μίας Πράξης, προϋπολογισμού €45 εκατ., για την επιταγή διασύνδεσης (voucher) με την αγορά εργασίας, ανέργων αποφοίτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Θα δίδει δυνατότητα δωδεκάμηνης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης και απόκτησης εντέλει επαγγελματικής εμπειρίας, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Σκοπός είναι οι άνεργοι πτυχιούχοι να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση και να απορροφηθούν κατά το δυνατόν από την αγορά εργασίας. Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων και κατά περίπτωση σε θέματα οργάνωσης – λειτουργίας επιχειρήσεων, επαγγελματικής συμπεριφοράς, βασικής επαγγελματικής ορολογίας και διαχείρισης του εργασιακού χρόνου.

Χαρακτηριστικά της Πράξης:

  • Η συγκεκριμένη πράξη, θα εφαρμοστεί στις Περιφέρειες της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης.
  • Οι ωφελούμενοι πρέπει να είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
  • Οι ωφελούμενοι πρέπει να έχουν ηλικία μέχρι 29 ετών.
  • Το voucher για την κατάρτιση και πρακτική άσκηση, θα είναι αξίας €3.120. 
  • Οι αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα, θα γίνονται ηλεκτρονικά από το site του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
  • Η Πράξη λήγει στις 30/11/2015, η δε ημερομηνία λήξης για την προθεσμία επιλεξιμότητας των δαπανών, ορίζεται στις 31/12/2015.

Στην Πράξη δίδεται έμφαση ότι στην υποβαλλόμενη πρόταση προς χρηματοδότηση και προκειμένου οι δαπάνες να κριθούν επιλέξιμες, θα πρέπει να είναι απολύτως διακριτές. Επίσης, θα πρέπει να τεκμηριώνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση και σαφήνεια, τόσο ο τρόπος με τον οποίο η προτεινόμενη δαπάνη συμβάλλει στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πράξης, όσο και η αναγκαιότητα της δαπάνης αυτής για την υλοποίησή της.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Ενισχύστε την απασχολησιμότητά σας!
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Θέλετε να γίνετε ανταγωνιστικότεροι επαγγελματικά;

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts