19 Μαΐου 2024

Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020

Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020

Δημοσιεύτηκε η Κ.Υ.Α. 6.1714/5.1504 στο ΦΕΚ 424 Β΄ με ημερομηνία 22.02.2016 και με θέμα:

«Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020»

Βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, καταρτίζεται η Δράση «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2014−2020», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η Δράση αυτή αποσκοπεί:
α) στην επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας
β) στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων,
γ) στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών
δ) στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων

Η Δράση υλοποιείται με τη μορφή επιχορήγησης προς τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τα παραδοτέα του έργου, όπως θα εξειδικεύονται στην πρόσκληση.

Ο ΟΑΕΔ, θα είναι ο αρμόδιος φορέας για την υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των Ωφελουμένων και την κατάρτιση του Πίνακα Ωφελουμένων, τη σύζευξη των Ωφελουμένων με τις θέσεις απασχόλησης των Επιβλεπόντων Φορέων, όπως θα έχουν προσδιοριστεί από το Δικαιούχο, τη διενέργεια δειγματοληπτικών επιτόπιων επαληθεύσεων στους Επιβλέποντες Φορείς και την καταβολή των αμοιβών στους Ωφελουμένους και των ασφαλιστικών εισφορών στους Επιβλέποντες Φορείς.

Επιβλέποντες Φορείς θα είναι οι Δήμοι, Περιφέρειες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίοι θα απασχολήσουν τους ανέργους και θα πιστοποιούν την απασχόλησή τους στον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καταβληθεί το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος.

Δείτε τα χαρακτηριστικά της Δράσης, όπως ποιοι θα είναι οι ωφελούμενοι, οι προϋποθέσεις, πως θα γίνεται η επιλογή, οι αμοιβές των δικαιούχων κ.ά., στην Κ.Υ.Α., που παρουσιάζεται αναλυτικά από το ΦΕΚ δημοσίευσής της, εδώ.

 

Related posts