2 Μαΐου 2024

Νεότερα για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής internet και βασικού εξοπλισμού σε δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

Νεότερα για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής internet και βασικού εξοπλισμού σε δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής internet για ένα έτος και βασικού εξοπλισμού που έχει προωθήσει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, απευθύνεται σε δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος και αφορά συγκεκριμένες περιφέρειες.

πρόγραμμα δωρεάν παροχής internet

Με σχετική ανακοίνωση της 12-9-2014, ο Γενικός Γραμματέας προσκάλεσε εχτές ημέρα Τετάρτη 17/09/2014 και ώρα 14:00, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγος), τηλεπικοινωνιακούς παρόχους καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορική διάθεση εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνιών σε δημόσια διαβούλευση για τη νέα αυτή δράση που έχει τίτλο «Ψηφιακή Αλληλεγγύη».

Πρόκειται για ανοιχτή πρόσκληση προς όλες τις επιχειρήσεις παροχής εξοπλισμού και υπηρεσιών ΤΠΕ, με ισότιμους όρους συμμετοχής.

Η «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» στοχεύει στη μείωση του ψηφιακού χάσματος και την άρση του αποκλεισμού από τις ψηφιακές τεχνολογίες των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Η προσπάθεια αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε πολίτες, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν υποστεί σοβαρές εισοδηματικές απώλειες, να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο θα ανταλλάσσεται στις συνεργαζόμενες με τη δράση επιχειρήσεις και αφορά οκτώ περιφέρειες αμιγούς στόχου σύγκλισης της χώρας και έχει προϋπολογισμό ύψους 80.000.000 € :

  • Ανατολική Μακεδονία-Θράκη,
  • Ήπειρος,
  • Θεσσαλία,
  • Ιόνια Νησιά,
  • Δυτική Ελλάδα,
  • Πελοπόννησος,
  • Βόρειο Αιγαίο και
  • Κρήτη

Ποιες είναι οι παροχές του προγράμματος στους δικαιούχους πολίτες:

  • διατήρηση ή απόκτηση ευρυζωνικής (σταθερής ή κινητής) σύνδεσης στο διαδίκτυο μέχρι την 31/10/2015
  • απόκτηση απαιτούμενου βασικού εξοπλισμού πρόσβασης στο διαδίκτυο ( όπως ηλεκτρονικού υπολογιστή τύπου tablet ή φορητού υπολογιστή τύπου netbook ή laptop) και
  • λήψη υποστήριξης (εφόσον υπάρχει σχετική ανάγκη από τους δικαιούχους) στο χώρο τους για την πρόσβαση στο διαδίκτυο και για τη χρήση βασικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Χρήση κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» ή Voucher: πρόκειται για ηλεκτρονικό κουπόνι το οποίο θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο “δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος”. Η επιχορήγηση μέσω Voucher είναι το άθροισμα του κόστους και των 3 παροχών (συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο διαδίκτυο, του εξοπλισμού ΤΠΕ, και της υποστήριξης) καθεμιά από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η σχετική νομοθεσία και τηρούνται στο ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων [ΓΓΠΣ].

Σχετική ανάρτηση του κειμένου διαβούλευσης για παρατηρήσεις θα υπάρχει στους ιστότοπους www.yme.gov.gr και http://www.digitalplan.gov.gr/portal/ από σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου έως και Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

>>>•<<<

✎ ✎ ✎ Δείτε ακόμη…

Related posts