3 Μαΐου 2024

Πτώση ρεκόρ των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Κίνας

Πτώση ρεκόρ των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Κίνας

Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας σημείωσαν κάμψη ρεκόρ τον Αύγουστο, καθώς η κεντρικής της τράπεζα πούλησε μαζικά δολάρια για να υποστηρίξει το νόμισμά της (γιουάν) μετά την μεγαλύτερη υποτίμηση που δέχτηκε το γιουάν σε διάστημα δύο δεκαετιών και που ήταν αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής αδυναμίας της Κίνας, που έγινε πολύ εμφανέστερη μετά το σκάσιμο της εκεί χρηματιστηριακής φούσκας.

Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας που είναι και τα μεγαλύτερα στον κόσμο, στο τέλος Αυγούστου μειώθηκαν κατά $93,9 δισ., περιοριζόμενα έτσι σε $3, 557 τρισ. έναντι των $3,65 τρισ. που είχαν διαμορφωθεί ένα μήνα πριν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πτώση ήταν λίγο μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις οικονομολόγων, καθώς σε έρευνα του Bloomberg, η μέση εκτίμηση ήταν ότι τα συναλλαγματικά διαθέσιμα θα περιοριζόντουσαν τον Αύγουστο στα $3,58 τρισ..

china-c-reserve-graph

Δείτε στο γράφημα, που παρουσιάζει τις σε μηνιαία βάση καθαρή εισροή / εκροή στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας, πως τον Αύγουστο, σημειώθηκε πτώση ρεκόρ που ήταν λίγο μεγαλύτερη από εκείνης του Μαΐου του 2012 (προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ), όταν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα είχαν πέσει κατά $92,8 δισ..

Η πτώση ρεκόρ του Αυγούστου στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας, ακολούθησε μια πτώση $42,5 δισ. κατά τον ακριβώς προηγούμενο μήνα (Ιούλιο). Ιδιαιτέρως ανησυχητικό δε, είναι ότι όπως φαίνεται από το γράφημα, η κάμψη από τον Ιούνιο του 2014, όταν είχε σημειωθεί ρεκόρ των συναλλαγματικών διαθεσίμων που είχαν ανέλθει σε ιστορικό υψηλό των $3,99 τρισ., είναι σχεδόν συνεχής, σχεδόν κάθε μήνα υφίσταται κάμψη στα κινέζικα συναλλαγματικά διαθέσιμα, μια εικόνα που δεν συνάδει με αυτή του παρελθόντος και βέβαια δείχνει και αυτή, πως κάτι σοβαρό ‘τρέχει’ στη κινέζικη οικονομία…

Μετά την γνωστοποίηση των δεδομένων, το γιουάν σημείωσε πτώση. Το παρακάτω γράφημα με την ισοτιμία CNY / USD, δείχνει την αδυναμία ιδίως του 2015.

cny-usd

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Κίνα και ΝΑ Ασία: Οι ανησυχίες διατηρούνται αμείωτες…

Εμπορεύματα: Εικόνα που προκαλεί μεγάλη ανησυχία…

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Αρχίσαμε…

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts