25 Απριλίου 2024

Πως και γιατί η Κορώνη ζητάει να μετονομαστεί ο κορωνοϊός σε καρωνοϊό ή σε κάτι άλλο.

Πως και γιατί η Κορώνη ζητάει να μετονομαστεί ο κορωνοϊός σε καρωνοϊό ή σε κάτι άλλο.

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, στον οποία ανήκει και η γνωστή πόλη Κορώνη, στην Μεσσηνία, έστειλε επιστολή, την οποία υπογράφουν ομόφωνα αφού συμφωνούν όλες οι πολιτικές παρατάξεις, αίτημα προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Στην επιστολή, ο Δήμος και απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής του ΠΟΥ, κ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, αναφέρει ότι … λόγω της επερχόμενης θερινής περιόδου και του ανοίγματος του τουρισμού στην χώρα μας, και δεδομένου ότι η Κορώνη αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό, με όμορφες παραλίες και τοπία που “γεμίζουν” τους επισκέπτες … και δεδομένου ότι πολύς κόσμος θεωρεί εσφαλμένα ότι ο κορωνοϊός συνδέεται και σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με την πόλη της Κορώνης… ζητάει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να αλλάξει την ονομασία του κορωνοϊού σε κάτι άλλο, προκειμένου οι πολίτες και επιχειρήσεις της περιοχής, να μην υποστούν οικονομική ζημιά από την προαναφερθείσα παρερμηνεία και επικρατούσα ψευδή αντίληψη.
Ο Δήμος, ζητάει από τον ΠΟΥ, την αλλαγή της ονομασίας του κορωνοϊού, έστω και με ένα γράμμα, θέτοντας ως παράδειγμα, ότι θα μπορούσε να μετονομαστεί σε καρωνοϊός (caronovirus).
Ο Δήμος δε, προειδοποιεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ότι εάν δεν ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά του, που ούτως ή άλλως δεν κοστίζει τίποτα να μετονομαστεί ο κορωνοϊός σε κάτι άλλο, τότε επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά εναντίον του ΠΟΥ για την οικονομική ζημιά που θα έχει, ενώ δεν παραλείπει να προειδοποιήσει τον επικεφαλής του ΠΟΥ, κ. Γκεμπρεγέσους, ότι σε περίπτωση που αρνηθεί το δίκαιο αίτημά του, να έχει υπόψη του, ότι έχουν μπάρμπα στην Κορώνη!

Χρηστικά διαδικτυακά σεμινάρια (webinars)

LOLplus.grΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Related posts