5 Μαΐου 2024

Πόσο μεγάλο είναι το χάσμα αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων – Τι θα κάνουν στη Βρετανία

Πόσο μεγάλο είναι το χάσμα αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων – Τι θα κάνουν στη Βρετανία

Η διαφορά στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών, παραμένει υψηλή στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και υπέρ των ανδρών.

Το γράφημα της αναρτήσεώς μας, δείχνει πόση είναι η διαφορά σε 14 ευρωπαϊκές χώρες.

Η μεγαλύτερη διαφορά – εις βάρος πάντα των γυναικών – παρατηρείται στην Εσθονία και η μικρότερη, στη Σλοβενία. Στην Ελλάδα δε, είναι κοντά στο μέσο όρο και προς την κλίμακα των μικρών διαφορών. Ωστόσο, γενικότερα μιλώντας, οι διαφορές είναι μεγάλες.

Στη Βρετανία, ένα μέτρο που σκέφτηκαν και είναι πολύ πιθανό να εφαρμόσουν από την ερχόμενη Άνοιξη προς την κατεύθυνση ενεργειών και πολιτικών με στόχο τη μείωση της διαφοράς στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων, είναι οι εταιρείες και οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους, να είναι υποχρεωμένοι να δημοσιεύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στατιστικά (για την εταιρεία τους) που θα αναφέρονται στο χάσμα αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών. Θεωρείται ότι η δημοσίευση των στοιχείων, θα ασκήσει σε βάθος χρόνου μια πίεση, προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αγοράς (διεξήχθη τον Σεπτέμβριο), τα δύο τρίτα των γυναικών στη Βρετανία, αναφέρουν ότι υπάρχει χάσμα αμοιβών στην εταιρία που εργάζονται και το 87% πιστεύουν ότι η υποχρεωτική αναφορά των στατιστικών του χάσματος, θα βοηθήσει στο κλείσιμο της ψαλίδας.

Ακόμα:

Σημαντική η μισθολογική ανισότητα ανάμεσα σε Άνδρες και Γυναίκες στην Ευρώπη – ακόμα μεγαλύτερη στην Ελλάδα

Θέλω fast track ποιοτική κατάρτιση, δια ζώσης!

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts