29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Σάλος με τους διορισμούς Γ.Γ. Προ.Πο. και Αθλητισμού – Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Σάλος με τους διορισμούς Γ.Γ. Προ.Πο. και Αθλητισμού – Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Σάλος δημιουργήθηκε με τους διορισμούς των Γενικών Γραμματέων Προστασίας Πολίτη και Αθλητισμού, όπου ο πρωθυπουργός διόρισε τον κ. Κώνσταντίνο Τσουβάλα ως Γ.Γ. Δημοσίας Τάξης στο υπουργείο Προστασίας Πολίτη και τον κ. Μαυρωτά Γιώργο, ως Γ.Γ. Αθλητισμού.

Για όσους δεν γνωρίζουν, αναφέρουμε ότι ο κ. Κωνστ. Τσουβάλας, ήταν Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κατά την τραγωδία στο Μάτι, και τότε η ΝΔ (που ήταν αντιπολίτευση) είχε μεταξύ άλλων, ασκήσει δριμύ κατηγορώ και στον πρόσωπό του, για μη επαρκείς δράσεις, που συνετέλεσαν στην τραγωδία.
Ο δε κ. Μαυρωτάς, είναι παλαιός αθλητής του πόλο και Ολυμπιονίκης, ανήκει στο ΠΟΤΑΜΙ και είχε ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ίδιος είχε ασκήσει συχνά πυκνά έντονη κριτική στη ΝΔ που τότε ήταν αντιπολίτευση, όπως και η ΝΔ είχε ασκήσει κριτική και σε αυτόν – και μόνο ότι είχε ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αρκούσε.

Επομένως οι δύο αυτοί διορισμοί, εξέπληξαν και δυσαρέστησαν και το κοινό που υποστήριζε τη ΝΔ.

Δείτε ενδεικτικά τουίτ:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση του νέου Γ.Γ. Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Ο νέος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. στη πρώτη του ομιλία στη παραλαβή του υπουργείου αναφώνησε: « Πότε πια Μάτι. Θα έχουμε ηγεσία στα δύσκολα.»
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε Γ.Γ. του υπουργείου την αποπεμφθείσα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ που διαχειρίστηκε την τραγωδία στο Μάτι. Την ίδια ηγεσία την οποία η ΝΔ τότε υποκριτικά καλούσε την κυβέρνηση να αποπέμψει και σήμερα έσπευσε να επικροτήσει.
Τελικά για να τελειώνουμε ας παραδεχθούν ότι το μόνο που τους ενδιέφερε είναι η μικροπολιτική τυμβωρυχία και η στοχοποίηση της Ρ. Δούρου.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επέστρεψε σήμερα πανηγυρικά στο παρελθόν της, διορίζοντας με κομματικά κριτήρια Γενικούς Γραμματείς στα Υπουργεία.
Οι διακηρύξεις περί αξιοκρατίας και περί διαφάνειας, πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων.
Αντί να αντιμετωπίσει τις καταστρατηγήσεις του Ν. 4369/2016 (που προβλέπει επιλογή των Γραμματέων με δημόσιες προκηρύξεις και κριτήρια) από τον Σύριζα με τις γνωστές φωτογραφικές διατάξεις, η Ν.Δ. προτιμά τον καθολικό διορισμό χωρίς προσχήματα.
Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην θέση του για επιλογή Γενικών Γραμματέων με δημόσια προκήρυξη και διαφάνεια, ως μεγάλο βήμα αποκομματικοποίησης του Κράτους.

Related posts