28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Σε ρυθμό επέκτασης δείχνει την Ευρωζώνη ο ΡΜΙ τον Απρίλιο

Σε ρυθμό επέκτασης δείχνει την Ευρωζώνη ο ΡΜΙ τον Απρίλιο

Σε ρυθμό επέκτασης δείχνει την Ευρωζώνη ο ΡΜΙ τον Απρίλιο. Ο Σύνθετος δείκτης ΡΜΙ στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, όπως τον υπολογίζει η Markit, διαμορφώθηκε στο 53,9 από 54,0 τον Μάρτιο, δηλαδή ήταν οριακά χαμηλότερος αλλά σε περιοχή επέκτασης (τιμές άνω του 50). Η αύξηση του ΡΜΙ ήταν αποτέλεσμα της συνέχισης της επέκτασης στα τέσσερα μεγάλα έθνη της Ευρωζώνης. Σε ρυθμό επέκτασης δείχνει την Ευρωζώνη ο ΡΜΙ τον Απρίλιο

Η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται και στον τομέα μεταποίησης και στον υπηρεσιών. Ο ρυθμός της αύξησης στον τομέα των υπηρεσιών διαμορφώθηκε ελαφρώς εντονότερος από αυτόν στην μεταποίηση. Σημειώνουμε ότι ο ΡΜΙ της Ευρωζώνης και για τον τομέα των υπηρεσιών, διαμορφώθηκε στο 54,1 έναντι 54,2 του Μαρτίου.

Εκ των επιδόσεων των χωρών, ενδιαφέρον έχει να σημειώσουμε ότι στην Ισπανία σημειώθηκε ‘υπεραπόδοση’ με τον ρυθμό επέκτασης να επιταχύνει στο υψηλότερο βαθμό από τον Νοέμβριο του 2006 (ένα ρεκόρ 101 μηνών) και η ανα΄πτυξη νέων επιχειρήσεων βρέθηκε σε υψηλό σχεδόν 15ετίας.

Στην Γερμανία επίσης σημειώθηκε αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας τον Απρίλιο, αν και ο ρυθμός ήταν λίγο χαμηλότερος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στη Γαλλία σημειώθηκε επέκταση για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο. Ωστόσο ο ρυθμός επέκτασης επιβράδυνε στο οριακά επεκτατικό σημείο του 50,6 και επιπλέον η επίδοση αυτή, συνιστά χαμηλό τριών μηνών.

Όσον αφορά την απασχόληση στην Ευρωζώνη, αυτή αυξήθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, με αρκετές θέσεις εργασίας να προστίθενται και στον τομέα μεταποίησης και στον τομέα υπηρεσιών, κυρίως στην Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ιρλανδία.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

✎ Τα στοιχεία της Ρύθμισης έως 100 δόσεων και έως τις 30 Απριλίου
✎ 10 εκκρεμότητες του νόμου για την ρύθμιση των 100 δόσεων

✎ Οι 9 προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για την καταπολέμηση της πολυνομίας, της γραφειοκρατίας στη δημόσια διοίκηση και …
✎ Υπόμνημα της ΕΣΕΕ με παρατηρήσεις στο Φορολογικό Πολυνομοσχέδιο

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts