28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Σημαντική κάμψη του δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Ιανουάριο

Σημαντική κάμψη του δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Ιανουάριο

Σημαντική κάμψη του δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Ιανουάριο, έδειξαν τα στοιχεία που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ. Αναλυτικότερα:

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιανουαρίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιανουαρίου 2014, παρουσίασε μείωση κατά 16,0%, έναντι μείωσης 5,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2014 – Ιανουαρίου 2015, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2013 – Ιανουαρίου 2014, παρουσίασε μείωση κατά 2,0%, έναντι μείωσης 5,6% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σημαντική κάμψη του δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Ιανουάριο

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 16,0% το μήνα Ιανουάριο 2015 συγκριτικά με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2014, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 5,7%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 16,2%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ποτών, ειδών ένδυσης και παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα.

Επίσης, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 16,0% το μήνα Ιανουάριο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2014, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
• Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 12,7%.
• Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 20,2%.

>>>•<<<

•  Ἡ αὐξημένη γνώση σημαίνει αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα!

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Γιατί να επενδύσω;

Άλλα σημαντικά Νέα

 

Related posts