19 Απριλίου 2024

Σημαντική μείωση του ρυθμού αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τον Απρίλιο

Σημαντική μείωση του ρυθμού αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τον Απρίλιο

Σημαντική μείωση εμφάνισε ο ρυθμός αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, κατά τον μήνα Απρίλιο, καθώς οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, σημείωσαν αύξηση κατά €265 εκατ. συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Μάιο.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που δόθηκαν στη δημοσιότητα και καταγράφουν την αισθητή πτώση του μηνιαίου ρυθμού αύξησης των οφειλών αυτών. Ειδικότερα, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους ανήλθαν στο τετράμηνο στα €2,90 δισ. έναντι €2,64 δισ. που ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σε ό,τι αφορά τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που προέρχονται αποκλειστικά από φόρους διαμορφώθηκαν το τετράμηνο σε €2,73 δισ.  έναντι €2,51 δισ. το τρίμηνο.

Το σύνολο των παλαιών ( πριν την 31.12.2018) και των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ανήλθε τον Απρίλιο στο ποσό των €104,32 δισ. παραμένοντας ουσιαστικά αμετάβλητο συγκριτικά με τον Μάρτιο (το ίδιο με δεύτερο δεκαδικό ψηφίο, διαφορετικό στο τρίτο).

Όσον αφορά στον αριθμό των οφειλετών προς το Δημόσιο, το σύνολό τους τον Απρίλιο ανήλθε σε 3.913.465 έναντι 3.940.098 τον Μάρτιο.

Related posts