13 Μαΐου 2024

Σκανδαλώδης ευνοϊκή Τροπολογία υπέρ των κομμάτων της συγκυβέρνησης

Σκανδαλώδης ευνοϊκή Τροπολογία υπέρ των κομμάτων της συγκυβέρνησης

Σκανδαλώδης ευνοϊκή Τροπολογία υπέρ των κομμάτων της συγκυβέρνησης: Οι βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων, Κώστας Καραγκούνης από τη ΝΔ και Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν σήμερα το πρωί, μια Τροπολογία επί του Σχεδίου Νόμου με τίτλο «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».Παραθυράκι στο Σχέδιο Νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Η Τροπολογία μάλιστα ήταν εκπρόθεσμη αλλά ο υπουργός Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλος, ως αρμόδιος, την έκανε αποδεκτή.

Η Τροπολογία είναι μικρή και τι λέει;
Λέει ότι «Ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%) της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε κόμμα και συνασπισμός κομμάτων είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο».

Η Τροπολογία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Εκ της αντιπολίτευσης, όλοι, καταψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία. Το σκεπτικό ήταν ότι η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί σκανδαλωδώς, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, τα οποία τυγχάνει να είναι χρεωμένα με πολλά δεκάδες εκατομμύρια στις τράπεζες, λόγω δανείων που έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια (καταλαβαίνετε πως…).

Ο βουλευτής Κ. Καραγκούνης της ΝΔ, υπερασπιζόμενος την Τροπολογία, ανάφερε ότι είναι απαραίτητη, προκειμένου τα κόμματα να μην εκβιάζονται από τις τράπεζες.

… εσύ πολίτη λοιπόν, που έχεις δάνειο όχι πολλών εκατομμυρίων αλλά λίγων χιλιάδων ευρώ, να εκβιάζεσαι από τις τράπεζες, αλλά όχι τα δύο υπερχρεωμένα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Επίσης, αμφιβάλλετε ότι με τη νοοτροπία που έχουν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ότι δεν θα περάσουν λίγο χρόνο μετά, άλλη μία Τροπολογία, που να αυξάνουν το εν λόγω ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης που είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο, σε ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο;

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν και τα ακόλουθα άρθρα:
✎ Παραθυράκι στο Σχέδιο Νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
Απόφαση του ΟΗΕ υπέρ της δημιουργίας πλαισίου αναδιάρθρωσης εθνικών χρεών

Related posts