28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Σκύλους για την ανίχνευση μετρητών θα πάρει η ΓΓΔΕ (!)

Σκύλους για την ανίχνευση μετρητών θα πάρει η ΓΓΔΕ (!)

Με μια Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στην «Διαύγεια», συστήνεται Επιτροπή Αξιολόγησης για να προχωρήσει στην απόκτηση και εκπαίδευση σκύλων, που θα μπορούν να ανιχνεύσουν μετρητά.

Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι «τρολιά», από τις πολλές που κυκλοφορούν κατά διαστήματα στο ίντερνετ. Όμως πρόκειται περί 100% αληθινής είδησης και μπορείτε να δείτε την εν λόγω απόφαση, εδώ.

Πέραν όμως από το ‘περίεργο’ του γεγονότος, εμείς προς υπεράσπιση του Υπουργείου Οικονομικών, θα πούμε ότι ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, μαθαίνουν να μυρίζουν το μελάνι σε χαρτονομίσματα και έτσι, χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις για την εύρεση σε τελωνεία, σύνορα, σε αυτοκίνητα, σε λιμάνια, σε αεροδρόμια και αλλού, χρήματος που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες, που αλλιώς θα ήταν πολύ δυσκολότερο να βρεθεί, καθώς θα ήταν καλά κρυμμένα εντός άλλων αντικειμένων, αόρατα στο μάτι του ανθρώπου – ελεγκτή.1407161

Και βέβαια, δεν νομίζουμε ότι μπορεί κανείς να διαφωνήσει στο να συλλαμβάνεται το παράνομο χρήμα, κατά την διαδικασία μεταφοράς του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εκπαιδευμένους σκύλους που μυρίζουν μετρητά, χρησιμοποιούν, εδώ και αρκετό καιρό, οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη αλλά και στις Αμερική.

Ευεπιχειρείν: αεί βέλτιστον

Related posts