29 Μαρτίου 2024

Breaking News

«Σπουδάζω με Υποτροφία» μια ξένη γλώσσα

«Σπουδάζω με Υποτροφία» μια ξένη γλώσσα

«Σπουδάζω με Υποτροφία» μια ξένη γλώσσα: Άπορες οικογένειες, παιδιά άνεργων γονέων, πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι και γενικά από ευπαθείς ομάδες της Λευκάδας και του Μεγανησίου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για να ενταχθούν στο ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Equal Society «Σπουδάζω με Υποτροφία» που αφορά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση ξένης γλώσσας.«Σπουδάζω με Υποτροφία» μια ξένη γλώσσα

Το πρόγραμμα προβλέπει συγκεκριμένα στην παροχή πλήρους υποτροφίας για το σχολικό έτος 2013 – 2014. Ο υποψήφιος νέος/α θα παρακολουθήσει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

Για το σκοπό αυτό η Equal Society συνεργάζεται με φροντιστήρια ξένων γλωσσών του νησιού, στα οποία διδάσκει εξειδικευμένο προσωπικό την εκμάθηση αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής και ιταλικής γλώσσας.

Η διαδικασία προβλέπει καταρχάς την αίτηση προς την Equal Society από τις οικογένειες που ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους για τον έλεγχο των κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Επιπλέον όσες οικογένειες ενδιαφέρονται να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα για να γίνουν επιλέξιμες θα πρέπει να προσκομίσουν και τα απαραίτητα πιστοποιητικά όπως:

• Οικογενειακή κατάσταση

• Εκκαθαριστικό εφορίας

• Κάρτα ανεργίας του γονέα / γονείς (σε περίπτωση που είναι και οι δύο άνεργοι)

• ΑμεΑ σχετικά έγγραφα αναπηρίας

• Εντοπιότητα

Βασική προϋπόθεση και λόγος απόρριψης είναι να μην έχει ήδη εγγραφεί το παιδί σε κάποιο φροντιστήριο, από το οποίο θα χρειαστεί να διακόψει.

Το πρόγραμμα της Equal Society θέλει να βοηθήσει αποκλειστικά οικογένειες που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης φέτος έχουν αποφασίσει να διακόψουν την επιμόρφωση των παιδιών τους στις ξένες γλώσσες.

Το πρόγραμμα θα εξασφαλίσει υποτροφίες σε περισσότερες από 25 οικογένειες του νησιού.

Πληροφορίες και αιτήσεις στα γραφεία της Equal Society στην κεντρική πλατεία Λευκάδας, τηλέφωνο επικοινωνίας 26450-22578.

Email: equallefkada@gmail.com, www.equalsociety.gr

Related posts