11 Μαΐου 2024

Στα €11,49 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία τον Οκτώβριο

Στα €11,49 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία τον Οκτώβριο

Στα €11,49 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία τον Οκτώβριο, όπως είχαν διαβιβαστεί από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), τον Οκτώβριο έναντι €11,32 δισ. ευρώ που είχαν καταγραφεί τον Σεπτέμβριο βάσει των μηνιαίων στατιστικών του ΚΕΑΟ.Κ.Ε.Α.Ο.

Από το συνολικό ποσό της τρέχουσας οφειλής των €11,49 δισ., τα €8,32 δισ. αφορούσαν σε κύρια οφειλή και τα €3,17 δισ. σε πρόσθετα τέλη.

Όσον αφορά στις εισπράξεις, οι συνολικές εκτός ρύθμισης ανήλθαν σε €28,65 δισ. και οι εισπράξεις από ρυθμίσεις σε €14,54 δισ..

Όσον αφορά στις εισπράξεις των ρυθμίσεων παλαιότερων οφειλών, με την Πάγια ρύθμιση (12 δόσεις) εισπράχθησαν €9,9 εκατ. και με τη Νέα Αρχή, €3,32 εκατ..

Κατά τον μήνα Οκτώβριο, 1.503 οφειλέτες απώλεσαν την ρύθμιση, με συνολικές οφειλές ύψους €200,17 εκατ..

Στον Πίνακα, βλέπετε αναλυτικά τα παραπάνω στοιχεία:

181114-1

Γενικότερα, ως TaxCoach. παρατηρούμε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες και βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη.

Σίγουρα η νέα δυνατότητα ρύθμισης με πολλές, πολλές δόσεις θα δώσει μιαν ανάσα αλλά το θέμα είναι για πόσο – διότι το θέμα είναι ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δημιουργούνται επειδή οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει το ακόλουθο άρθρο:
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Τα Σεμινάρια!

Διαβάστε ακόμα…

Related posts