19 Απριλίου 2024

Στα €4,3 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στο πεντάμηνο

Στα €4,3 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στο πεντάμηνο

Στα €4,3 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στο πεντάμηνο. Το ελληνικό Δημόσιο έχει Ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους €4,3 δισ. έως και τον Μάιο, αφήνοντας πίσω, τις πληρωμές των υποχρεώσεών του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, φαίνεται ότι από το τέλος του Δεκεμβρίου 2015 και έως σήμερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν αυξηθεί κατά €1,3 δισ..Σε υψηλά επίπεδα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Ιούνιο

Αναλυτικότερα, τον Μάιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν στα €4,3 δισ. όπως προαναφέραμε, έναντι €4,13 δισ. τον Απρίλιο, €3,73 δισ. τον Μάρτιο, €3,39 δισ. τον Φεβρουάριο, € 3,23 δισ. τον Ιανουάριο και € 3,02 δισ. τον Δεκέμβριο του 2014.

Σημειώνουμε επιπλέον, ότι στο ποσό δεν περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις του Δημοσίου που έμειναν απλήρωτες μετά τον Απρίλιο καθώς ληξιπρόθεσμη οφειλή χαρακτηρίζεται μια μη πληρωμή 90 ημέρες από τη στιγμή που θα μείνει απλήρωτη.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων (άμεσων και έμμεσων), ανήλθαν τον Μάιο στα €734 εκατ. από €692 εκατ. τον Απρίλιο, αν και τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν € 755 εκατ..

Βέβαια εάν συγκρίνουμε την συνολική εικόνα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στο τρέχον πεντάμηνο με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ίσως μπορούμε να μιλήσουμε για μικρή βελτίωση, καθώς τον Ιούνιο του 2014, ήταν στα €4,57 δισ. ή τον Απρίλιο του 2014, ήταν στα €4,59 δισ..

>>>•<<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – (πάντα πρόσφατα ενημερωμένες)

 Τι “τσάκωσε” το ΣΔΟΕ τον Ιούνιο 2015
 Δωρεάν μετακίνηση των Ανέργων με τα μέσα του ΟΑΣΑ
 Πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού στην ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
 Πρώτη η Ελλάδα διεθνώς σε διαλύσεις φορτηγών πλοίων φέτος (α΄ εξάμηνο 2015)

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

 

Related posts