13 Μαΐου 2024

Στη LAZARD ο ρόλος συμβούλου σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης

Στη LAZARD ο ρόλος συμβούλου σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης

Στη LAZARD ο ρόλος συμβούλου σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοίνωσε την ανάθεση στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD, του ρόλου του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.Στη LAZARD ο ρόλος συμβούλου σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης

Η LAZARD είναι μια μεγάλη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1848 και σήμερα έχει γραφεία σε 25 χώρες σε όλον τον κόσμο. Είναι ίσως η πλέον εξειδικευμένη εταιρεία διεθνώς σε θέματα αναδιάρθρωσης χρέους, χωρών (όπως στις περιπτώσεις της Αργεντινής, Ισημερινού, Ακτής Ελεφαντοστού) ή και εταιρικών.
Έχει δε, χρησιμοποιηθεί ξανά και την περίοδο της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του υπουργού, Γιάνη Βαρουφάκη, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, θα επισκεφθεί Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη, όπου θα έχει σειρά επαφών.

Την 1η Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, στις 17:00 (τοπική ώρα) με τον ομόλογό του Michel Sapin, και στις 18:00 (τοπική ώρα) με τον Υπουργό Οικονομίας Emmanuel Macron, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί στο Λονδίνο, όπου μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις 11:00 (τοπική ώρα) θα συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne, στο γραφείο του, στη Downing Street 11, με στόχο την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Λονδίνο, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Citi.

Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί τη Ρώμη, όπου στις 11:30 (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Pier Carlo Padoan, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η επιστροφή του Υπουργού προγραμματίζεται για το απόγευμα της Τρίτης.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Krugman: Τερματισμός του Εφιάλτη της Ελλάδος!
✎ Συγχαρητήρια Μέρκελ στον Αλ.Τσίπρα, «αναλαμβάνετε σε δύσκολους καιρούς»
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts