9 Μαΐου 2024

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με Παραγωγικούς Φορείς Βόρειας Ελλάδας

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με Παραγωγικούς Φορείς Βόρειας Ελλάδας

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δέχθηκε σήμερα εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Στη συνάντηση αυτή εκπροσωπήθηκαν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, καθώς και η διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η γενική κατάσταση της οικονομίας, για την οποία ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η φετινή χρονιά αποτελεί καμπή και πως οι ερχόμενοι μήνες θα είναι οι πλέον κρίσιμοι για τη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία του να αξιοποιηθεί η ανάπτυξη αλλά και να κατανεμηθεί με δικαιοσύνη και κυρίως στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικοί φορείς και οι επιχειρήσεις. Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι ο διάλογος αυτός θα είναι διαρκής και δε θα έχει έναν απλώς επετειακό χαρακτήρα με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τέλος, εξέφρασε στους εκπροσώπους των φορέων τη βούλησή του να λάβει υπόψιν κατατεθειμένες προτάσεις κατά τη διαμόρφωση του προγραμματικού πλαισίου που θα εξαγγελθεί στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ευεπιχειρείν: τώρα ενδιαφέροντα σεμινάρια και στην Θεσσαλονίκη

Related posts