29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με εκπροσώπους του Σ.Ε.Β.Τ.

Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με εκπροσώπους του Σ.Ε.Β.Τ.

Τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) δέχθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Οι εκπρόσωποι των Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων έθεσαν στον Υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους εστιάζοντας κυρίως στα ζητήματα των παρανόμων ελληνοποιήσεων, του νομικού πλαισίου το οποίο διέπει τις διεπαγγελματικές οργανώσεις στη λογική της σύνδεσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής με τη μεταποίηση αλλά και τις κινήσεις της Βιομηχανίας Τροφίμων για την ενδυνάμωση των τεσσάρων πυλώνων της ανάπτυξης που έχουν να κάνουν με την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, την έρευνα – καινοτομία και την αύξηση των επενδύσεων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης από την πλευρά του μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη συμβολή των ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων στο ΑΕΠ της χώρας: «Είμαστε ιδιαίτεροι υπερήφανοι για την προσπάθειά και την προσφορά σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των παρανόμων ελληνοποιήσεων ο κ. Βορίδης τόνισε ότι προβληματίζεται από τον κατακερματισμό του ελεγκτικού μηχανισμού ενώ, στο ίδιο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου, έκανε σαφές ότι θεωρεί αυτονόητη την τήρηση από πλευράς των εταιρειών της νομιμότητας. «Θα στηρίξουμε τη Βιομηχανία Τροφίμων αλλά οφείλω να επισημάνω ότι η νομοθεσία που επιδιώκουμε να θεσπίσουμε για την καταπολέμηση της νόθευσης των προϊόντων θα είναι δρακόντεια» υπογράμμισε.

Σχετικά με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις ο Υπουργός διευκρίνισε ότι θα επιλυθούν τα όποια νομικά ζητήματα προκύπτουν για τη λειτουργία υπαρχουσών αλλά και για την ίδρυση νέων αφού σε συνδυασμό και με τον νέο συνεταιριστικό νόμο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και συνολικότερα η Κυβέρνηση επιθυμεί θεσμικό συνομιλητή.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα ζητηθεί από τις διεπαγγελματικές οργανώσεις να καθορίσουν οι ίδιες πολιτικές που αναπτύσσουν τους κλάδους τους, κάτι το οποίο εφόσον επιτευχθεί θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλεία για το Υπουργείο.

«Θέλω τις σκέψεις σας, τις ιδέες σας και τις προτάσεις σας και τις θέλω σύντομα» τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τους εκπροσώπους του Συνδέσμου ώστε να ενσωματωθούν στο σχέδιο δράσης που θα καταρτιστεί στο Υπουργείο και το οποίο θα υλοποιηθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Related posts