19 Ιουλίου 2024

Συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας

Συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9» στον δημοσιογράφο Φάνη Γρηγοριάδη και μεταξύ άλλων σχολίασε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ
«Το δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με το ΔΝΤ γυρίζει εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό απηχεί και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, στην εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου, πίσω από τις πλάτες των Ελλήνων, χωρίς καν να ερωτηθούν οι Έλληνες, σε μυστική συμφωνία με τον Στρος Καν – όπως αποκαλύφθηκε σε συνέντευξη του Στρος Καν στη Γαλλική τηλεόραση – έβαλε το ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά οικονομικά δρώμενα. Πράξη πρωτοφανής και έξω από τις προβλεπόμενες ευρωπαϊκές συνθήκες.
Σήμερα, από τη μία το ΔΝΤ παίζει το πιο σκληρό παιχνίδι εναντίον μας με θέματα συνταξιοδοτικά και φορολογικά και από την άλλη είναι μία ισχυρή φωνή δίπλα μας, για το κούρεμα ή την αναδιάρθρωση του χρέους.
Σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ είναι εκείνο, που μέσα στην τετράδα των Θεσμών όπως λειτουργεί σήμερα ως Σύμβουλος της «τριετούς συμφωνίας εξόδου από την κρίση», που θα αποφασίσει από μόνο του μέχρι το Μάρτιο αν θα συνεχίσει ή όχι να είναι μέσα στο κουαρτέτο με ένα πρόγραμμα 23 δις Ευρώ.
Εδώ υπενθυμίζω, ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η τριετής συμφωνία του καλοκαιριού προέβλεπε 25 δις Ευρώ. Τελικά η ανακεφαλαιοποίηση δεν ξεπέρασε τα 7 δις Ευρώ, άρα έχουμε ένα υπόλοιπο 18 δις Ευρώ που επί της ουσίας καλύπτει αυτά τα 23 δις Ευρώ, που είναι η αναλογία του ΔΝΤ αν συνεχίσει – όπως είπα πριν – να μετέχει του θεσμικού κουαρτέτου.
Με αυτήν την έννοια ίσως και να μην χρειάζεται να συνεχίσει. Αλλά, επαναλαμβάνω, ότι είναι δικό του το θέμα για την οριστική απόφαση που θα πάρει».

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
«Να μην επαναλάβω ότι έχουν ρήγμα στον εγκέφαλό τους εκείνοι που πιστεύουν ότι αν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, αυτό προκαλεί ρήγμα ή κάποια αναταραχή στην κυβερνητική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με γνωστές τις ιδεολογικές διαφορές των δύο κομμάτων, η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έγινε με αποκλειστικό γνώμονα τις κοινές μας θέσεις για τη έξοδο από την κρίση και την έξοδο από τα μνημόνια.
Μέχρι στιγμής έχουμε αποδείξει, ότι είμαστε απόλυτα σταθεροί σύμμαχοι, γεγονός, που δεν επηρέασε ούτε η ομόφωνη καταψήφισή μας του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια.
Αυτό το παράδειγμα και μόνο πρέπει επιτέλους να βάλει μυαλό σε εκείνους είτε από το χώρο της πολιτικής είτε από το χώρο των μίντια, που θέλουν να ζουν με φαντασιώσεις για διάλυση της συγκεκριμένης συγκυβέρνησης και για σχηματισμό μιας άλλης κυβέρνησης με οικουμενικές διαστάσεις.
Πολύ ξεκάθαρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει πει, ότι αυτές οι κυβερνήσεις οικουμενικού χρώματος αποκλείονται και ότι το μόνο αιτούμενο που επιβάλλεται να επιτευχθεί είναι η εθνική συνεννόηση για συγκεκριμένα νομοσχέδια που αυτό επιβάλλουν. Το συνυπογράφει και ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος.
Σε ό, τι αφορά, ειδικότερα, στο Σύμφωνο Συμβίωσης, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, γιατί αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα στη φιλοσοφία μας ως Κίνημα».

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΝΔ
«Στα πλαίσια μιας σωστής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, η κυβέρνησή μας επιθυμεί διακαώς να έχει απέναντί της, ως συνομιλητή, μία σωστή και ισορροπημένη αξιωματική αντιπολίτευση.
Αυτό είναι αναγκαίο, πόσο μάλλον, σε μία τέτοια εποχή που διαχειριζόμαστε με υπευθυνότητα και σκληρές διαπραγματεύσεις (που δεν είχαν γίνει στο παρελθόν), την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Όμως, σε ό, τι αφορά στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, προσυπογράφοντας σας παραπέμπω στο σχόλιο που έκανε στο διαδίκτυο ο Πρόεδρός μας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος. Ότι δηλαδή, καταψηφίστηκαν οι ακροδεξιοί του Σαμαρά.
Ελπίζω ότι όλο αυτό το «πακέτο» με τον Σαμαρά, θα πάρει τις βαλίτσες του και θα πάει στο καλό, για να γλυτώσει από την παρουσία τους το κόμμα που ίδρυσε με άλλες αρχές ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και που αυτοί το κατάντησαν, με αρχιτέκτονα τον Αντώνη Σαμαρά, ένα απόλυτο μόρφωμα».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ
Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών στη ΝΔ οδήγησε στην καθίζηση τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος εμφανιζόταν ως βέβαιος διεκδικητής της προεδρίας της ΝΔ μέσω του δεύτερου γύρου της 10ης Ιανουαρίου.
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι εκείνοι που αποφάσισαν για τη δική του τύχη.
Συμβαίνει όμως να έχει υπερψηφιστεί ως Περιφερειάρχης της κάθε Μακεδονίτισσας και του κάθε Μακεδόνα ανεξαρτήτου κομματικού χρώματος. Ορκίστηκε να υπηρετεί τον κάθε πολίτη της κεντρικής Μακεδονίας είτε είναι γαλάζιος είτε πράσινος είτε κόκκινος είτε πορτοκαλί κλπ.
Πριν, στην προεκλογική περίοδο και κυρίως στην πρώτη, πριν αναβληθούν οι εσωκομματικές εκλογές και ανεξάρτητα με το τί του επέβαλε μία προεκλογική στρατηγική, συμπεριφέρθηκε με πολύ τραχύ πολιτικό και προεκλογικό λόγο εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με οξύτατες εκφράσεις εναντίον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Κανένας άλλος Περιφερειάρχης δεν έχει συμπεριφερθεί έτσι.
Το ερώτημα μου, λοιπόν, είναι πάρα πολύ απλό: Επιστρέφοντας στα καθήκοντα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με όλα αυτά που έχει εκστομίσει εναντίον της σημερινής κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, πώς θα συνεργαστεί μαζί μας;
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, το πρόβλημα δεν είναι δικό μας. Εμείς δεν θα του πούμε προσωπικά τι πρέπει να κάνει. Αυτό είναι θέμα των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, αφού η Δημοκρατία ξεκινάει από τη βάση του λαού.
Και επειδή με ρωτάτε, δεν είμαστε εκείνοι που θα του πούμε αν θα πρέπει να παραιτηθεί ή όχι (αφού είμαστε όλα αυτά που μας «στόλισε»). Σας παραπέμπω και πάλι στους πολίτες της Περιφέρειάς του, οι οποίοι δεν μπορεί να είναι όλοι δηλωμένοι εχθροί της κυβέρνησης όπως αυτός».

ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Για τις Ισπανικές εκλογές σας παραπέμπω στο σχόλιο που έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Είναι εμφανές ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, αρχίζει να βρίσκει σταδιακά τους ίδιους ρυθμούς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Επί της ουσίας η Ευρώπη αρχίζει να ξαναγυρίζει εκεί που την οραματιζόντουσαν ηγέτες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Χέλμουντ Κόλ, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εσταίν και ο Χέλμουντ Σμιτ. Στην Ευρώπη των λαών, εθνών και αλληλεγγύης, στην Ευρώπη της ισότιμης συνεργασίας και όχι στην Ευρώπη των τραπεζιτών και της μονοκρατορίας».

Related posts