1 Μαΐου 2024

Σύλληψη διαχειριστού εταιρείας εστίασης, για φοροδιαφυγή

Σύλληψη διαχειριστού εταιρείας εστίασης, για φοροδιαφυγή

Σύλληψη διαχειριστού εταιρείας εστίασης, για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 35χρονος ημεδαπός, διαχειριστής εταιρείας εστίασης, για φοροδιαφυγή.Οικονομική Αστυνομία

Προηγήθηκε επιτόπιος έλεγχος σε υποκατάστημα της εταιρείας και ύστερα από επεξεργασία των ληφθέντων φορολογικών στοιχείων διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 52.229 ευρώ.

Συνελήφθη χθες (12-05-2015) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, 35χρονος ημεδαπός, διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος εταιρείας εστίασης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης 31χρονος ημεδαπός, συνδιαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της εταιρείας, ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται.

Ειδικότερα, κλιμάκιο Αστυνομικών πραγματοποίησε έλεγχο σε υποκατάστημα της εταιρείας εστίασης, που βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό, κατά τον οποίο συλλέχθηκε υλικό για την περαιτέρω φορολογική έρευνα.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την επεξεργασία των ηλεκτρονικών αρχείων του φορολογικού μηχανισμού που λειτουργούσε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε, για το χρονικό διάστημα από 01-01-2014 ως 30-07-2014, ότι δεν εκδόθηκαν (2.025) αποδείξεις λιανικών συναλλαγών ή τιμολόγια πώλησης (που αντιστοιχούν σε [3.837] Δελτία Παραγγελίας), συνολικής αξίας (52.229,02) ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές η επιχείρηση εμφάνιζε παρανόμως τα δελτία παραγγελίας ως Αποδείξεις Λιανικών Συναλλαγών.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε σήμερα (13-05-2015) το πρωί, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

>>>•<<<

Διαφημιστείτε στο TaxCoach.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας, στο info@taxcoach.gr, για να ακούσετε την πρότασή μας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

✎ Οριακές μεταβολές του ΑΕΠ, αλλά ανάκαμψη στην Οικοδομική Δραστηριότητα
✎ Απογοητευτικά τα αποτελέσματα των εκπτώσεων του Μαΐου

✎ Πώς να ηρεμήσετε κάποιον πελάτη / συνεργάτη που είναι αγχωμένος / εκνευρισμένος

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts