29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Τίθεται εκτός NYSE η Navios της Αγγελικής Φράγκου;

Τίθεται εκτός NYSE η Navios της Αγγελικής Φράγκου;

Η Navios Maritime Holdings που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) με τον κωδικό NM,  έλαβε Ειδοποίηση από το Χρηματιστήριο ότι πλέον δεν συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές του καθώς η μέση τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρίας, είναι μικρότερη του $1,00 (ανά μετοχή) για 30 συνεχόμενες ημέρες.

Ατή είναι μια τυπική διαδικασία του New York Stock Exchange (NYSE), που όταν κάποιες εισηγμένες εταιρίες δεν καλύπτουν αυτή την ελάχιστη προϋπόθεση, ειδοποιούνται οι διοικήσεις τους για να πράξουν τα πρέποντα για να επιστρέψουν οι μετοχές τους σε επίπεδα άνω του ενός δολαρίου, αν και εφόσον μπορούν να το κάνουν. Εάν δεν το πράξουν εντός εξαμήνου από την λήψη της Ειδοποίησης (η Navios την έλαβε 7 Ιουνίου), τότε οι μετοχές τους τίθενται εκτός επισήμου αγοράς, ήτοι πηγαίνουν στην αγορά του περιθωρίου (Over The Counter ή με αρχικά OTC), όπου είναι πλέον η ανεπίσημη αγορά και ως επί το πλείστον, πάσχει αφενός από εμπορευσιμότητα, αφετέρου από έλεγχο από πλευράς αρχών.

Κάτι τέτοιο έχει συμβεί εδώ και αρκετό καιρό, με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας (κωδ. NBGGY), όπου πέρασε το εξάμηνο χωρίς να διορθωθεί η κατάσταση και πλέον διαπραγματεύεται OTC, αυτή την περίοδο γύρω στα 28 λεπτά του δολαρίου.

Στην Ευεπιχειρείν θα βρείτε Σεμινάρια για Chartering –  Ναυλώσεις και Ναυτιλική Λογιστική

Η Navios της Αγγελικής Φράγκου, του «Αριστοτέλη Ωνάση» γένους θηλυκού, το τελευταίο διάστημα έχει πληγεί από μια σειρά από ατυχίες, όπως και κυρίως η ύφεση στην αγορά ξηρού χύδην, αλλά και της υποβάθμισή της από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, όπως και την δικαστική διαμάχη με τον μεταλλουργικό όμιλο Vale International.

Στο παρακάτω γράφημα βλέπετε την πορεία της μετοχής της Navios στο NYSE μέχρι τις 17 Ιουνίου:

navios stock

Related posts