19 Απριλίου 2024

Τα Αποτελέσματα φορολογοοικονομικών ελέγχων στη Χαλκίδα

Τα Αποτελέσματα φορολογοοικονομικών ελέγχων στη Χαλκίδα

Στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων, που διενεργούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε όλη τη χώρα, κοινό συνεργείο της Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) και της Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησε χθες, Δευτέρα, 25 Ιουλίου, προληπτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις της Χαλκίδας.

Οι έλεγχοι αφορούσαν σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, με αφορμή και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής.

Από αυτούς, προέκυψαν παραβάσεις – και μάλιστα σοβαρές – σε 2 στις 3 επιχειρήσεις (ποσοστό 66,67%), ενώ διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 301 περιπτώσεις.

Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση επιχείρησης, η οποία διοργάνωσε νυχτερινή εκδήλωση (λειτουργούσε ως κέντρο διασκέδασης), με τη συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνεργείο αυτοκινήτων, με επέκταση δραστηριότητας ως κέντρο διασκέδασης.

Η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ.

Ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν περί τα 900 – 1000 άτομα.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 269 φορολογικών στοιχείων, που αφορούσαν σε σερβιριζόμενες φιάλες ποτών και σε καλάθια με λουλούδια.

Πέραν αυτού, ζητήθηκαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με την επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπευθύνους της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι, που αναγράφονται στα συμφωνητικά.

 

Related posts