19 Απριλίου 2024

Τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα είναι πραγματικότητα! – (βίντεο)

Τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα είναι πραγματικότητα! – (βίντεο)

Η ρωσική εταιρία “Yandex.TAXI” δοκίμασε ταξί άνευ οδηγού, σε πραγματικές συνθήκες στην Μόσχα και μάλιστα με αντίξοες συνθήκες, καθώς κατά την περίοδο των δοκιμών, η περιοχή της Μόσχας πλήττονταν από σφοδρές χιονοπτώσεις (στα πεζοδρόμια φαίνεται αρκετό χιόνι).

Το ταξί, ένα Toyota Prius, όπως μπορούμε να δούμε στο σύντομο βίντεο, έκανε μερικούς κύκλους σε μια συνοικία στην περιοχή της Μόσχας, πηγαίνοντας με μέσες ταχύτητες περί των 25-35 χλμ./ώρα · η διαδρομή του, είχε όλες τις συνηθισμένες δυσκολίες, όπως φανάρια, διαβάσεις πεζών, στροφές, σημεία όπου στενεύει ο δρόμος. Βεβαίως, στο ταξί κάθονταν στη θέση του οδηγού, άνθρωπος, έτσι ώστε να επέμβει οποιαδήποτε στιγμή, και εφόσον χρειαστεί, λαμβάνοντας αυτός τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Από το βίντεο, δεν φαίνεται να χρειάστηκε.

Δείτε το σύντομο βίντεο:

Σίγουρα είναι μια πολύ καλή εξέλιξη, να αποκτήσουμε πραγματικά αυτοκίνητα, ήτοι οχήματα που κινούνται από μόνα τους, αυτόματα, καθώς μέχρι σήμερα ενώ τα καλούμε αυτοκίνητα, απαιτείται άνθρωπος για να τα οδηγεί. Αναμένουμε με ανυπομονησία αυτή την σημαντική τεχνολογική εξέλιξη και θεωρούμε ότι σε μια δεκαετία, ίσως και νωρίτερα, τα αυτόματα αυτοκίνητα θα είναι πλέον μια πραγματικότητα στη ζωή μας, με κόστος προσιτό, όσο είναι π.χ. σήμερα διαδεδομένα σε επίπεδο χρήσης τα smartphones.
Δεν θα χάνουμε πλέον ώρες και ώρες στην οδήγηση, αφού αυτή θα είναι αυτόματη και ασφαλής, και τις ώρες που θα μεταβαίνουμε με το αυτοκίνητο οπουδήποτε, θα μπορούμε να πίνουμε τον καφέ μας, να διαβάζουμε ένα περιοδικό ή εφημερίδα ή βιβλίο, να περιηγούμαστε με ένα tablet στο internet και να ενημερωνόμαστε ή να ψυχαγωγούμαστε ή εν πάση περιπτώσει, να κάνουμε ό,τι άλλο θέλουμε. Δεν είναι σπουδαίο;

Related posts