Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου.
Με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει υλοποιούνται ουσιαστικά οι προβλέψεις του Μνημονίου 2 για τη στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τροποποιούνται διατάξεις του ιδρυτικού νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως επίσης και του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι, για να ακολουθήσει την Κυριακή, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και η ψηφοφορία για την τελική αποδοχή του.
Υπενθυμίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία για την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου είναι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 31 Μαρτίου καθώς την 1η Απριλίου ξεκινά της εργασίες του το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.
Η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να κλείσει επίσημα η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εγκριθεί η εκταμίευση 10 δισ. ευρώ προς ενίσχυσή του σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από τον επόμενο Μάιο
Αντιδρά η αντιπολίτευση-Αισιοδοξία στο Μαξίμου
Η αξιωματική αντιπολίτευση δια μέσου του βουλευτή Γιάννη Δραγασάκη εξέφρασε τις έντονες αντιδράσεις της επί της διαδικασίας. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε συνέντευξή του έκανε λόγο για «εκφυλισμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, να παρέμβει ώστε η διαδικασία της ψηφοφορίας να μην ολοκληρωθεί σε μια συνεδρίαση αλλά να δοθεί χρονικό περιθώριο επιπλέον 24ωρων.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση δεν αναμένει πλέον εκπλήξεις κατά την ψηφοφορία και εκτιμά ότι το πολυνομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί τόσο από το σύνολο των βουλευτών της συγκυβέρνησης, όσο και από ανεξάρτητους βουλευτές.
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι η «μάχη» στη Βουλή μπορεί να επιβεβαιώσει με εμφατικό τρόπο ακόμη και την κυβερνητική υπεροπλία. Κι αυτό γιατί πιθανολογούν ότι η πλειοψηφία με την οποία θα επικυρωθεί η συμφωνία με την τρόικα μπορεί να υπερβαίνει τις 153 έδρες που διαθέτουν σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς ενδέχεται να συστρατευθούν στη νέα προσπάθεια και ανεξάρτητοι βουλευτές.
Δείτε ΕΔΩ το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου.
(α’ μέρος πολυνομοσχεδίου) – (β’ μέρος πολυνομοσχεδίου)
πηγή newsbomb.gr