26 Απριλίου 2024

10 τεχνικές πωλήσεων και marketing (;!)

10 τεχνικές πωλήσεων και marketing (;!)

10 τεχνικές πωλήσεων και marketing που έμαθα από τις στριπτιζέζ

Όπως και εσένα, μου αρέσουν οι στριπτιζέζ. Ωστόσο, κάθε φορά που φεύγω από το στριπτιζάδικο το μόνο που μου μένει είναι ένα άδειο πορτοφόλι. Κάθε επιχείρηση που καταφέρνει να σε κάνει να ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα, είναι μια καλή επιχείρηση.

Ενώ έβγαινα από ένα club προχθές, συνειδητοποίησα ότι ο λόγος που είναι τόσο καλές επιχειρήσεις, είναι γιατί οι στριπτιζέζ είναι τόσο καλές πωλήτριες. Δεν είναι απλά το γεγονός ότι πουλάνε σε ανόητους και “ενθουσιασμένους” άνδρες (σαν και εμένα), αλλά επειδή χρησιμοποιούν υψηλής αποτελεσματικότητας τεχνικές marketing και πωλήσεων.

Μπορείς και εσύ να έχεις μεγάλη επιτυχία εφαρμόζοντας αυτές τις τεχνικές marketing και πωλήσεων των στριπτιζέζ. Ορίστε οι 10 τεχνικές που έμαθα από αυτές:

Τεχνική Πωλήσεων #1 – Δώσε κάτι για τίποτα.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει μια στριπτιζέζ, είναι να έρθει και να φλερτάρει μαζί σου. Πιθανόν να κάτσει και στα γόνατα σου ή να κάνει κάτι για να ανεβάσει τον “ενθουσιασμό” σου. Για αυτό δεν πληρώνεται τίποτα. Σου δίνει ένα δείγμα των υπηρεσιών της και αν είναι καλές τότε οι πιθανότητες αγοράς αυξάνονται. Το ίδιο ισχύει και για τον χορό που κάνουν στην μπάρα.

Τεχνική Πωλήσεων #2 – Κατανόησε τους πελάτες σου.

Οι στριπτιζέζ γνωρίζουν τους πελάτες τους κάνοντας τους ερωτήσεις. Αυτό τους επιτρέπει να αναπτύξουν μια σχέση και να ξεκινήσουν την προσέγγιση.

Τεχνική Πωλήσεων #3 – Ξεκίνα την προσέγγιση.

Οι στριπτιζέζ θα δοκιμάσουν διαφορετικές τεχνικές πωλήσεων ανάλογα με τον πελάτη. “Μου αρέσει να γίνομαι βρώμικη στο κρεβάτι”, “Έχεις δει τον υπέροχο πισινό μου;” ή “Το στήθος μου είναι 100% φυσικό”. Κάθε προσέγγιση από αυτές μπορεί να μετατρέψει έναν πελάτη σε υποψήφιο αγοραστή. Η κάθε μια ανάλογα με την εμπειρία της αναθεωρεί και τους τρόπους προσέγγισης.

Τεχνική Πωλήσεων #4 – Βεβαιώσου ότι πουλάς ένα εξαιρετικό προϊόν ή υπηρεσία.

Η στριπτιζέζ γνωρίζει ότι πρέπει να έχει ένα τέλειο προϊόν να δώσει. Αν έχει πάρει 20 κιλά και έχει να κάνει μπάνιο 4 μέρες, σίγουρα δεν θα έχει πολλούς πελάτες. Ασχέτως το πόσο καλός πωλητής είσαι, δεν μπορείς να πας πολύ μακριά με ένα χάλια προϊόν ή υπηρεσία.

Τεχνική Πωλήσεων #5 – Να παρέχεις καλή εξυπηρέτηση πελατών.

Μια καλή στριπτιζέζ, θα σιγουρευτεί ότι έμεινες ικανοποιημένος με τον “χορό” που σου έκανε, αλλιώς ξέρει ότι δεν θα την προτιμήσεις ξανά.

Τεχνική Πωλήσεων #6 – Προώθηση.

Θα προσφέρει στον πελάτη μια σχετικά φθηνή υπηρεσία, ένα χορό για παράδειγμα. Αλλά έπειτα θα προωθήσει και τις άλλες υπηρεσίες που προσφέρει. Θα προσπαθήσει να πείσει τον πελάτη να πάνε στο “ιδιαίτερο δωμάτιο” και να του πουλήσει ένα «πακέτο» των υπηρεσιών της. Άλλωστε, εκεί είναι που υπάρχει και το χρήμα. Ωστόσο, χωρίς την πρώτη πώληση (τον χορό) δεν θα μπορέσει να προωθήσει το υπόλοιπο πακέτο. Η απόκτηση πελατών είναι δύσκολη. Μόλις το καταφέρει, πρέπει να πουλήσει όσο περισσότερες υπηρεσίες μπορεί.

Τεχνική Πωλήσεων #7 – Τεχνικές Κλεισίματος Συμφωνίας.

Θα χρησιμοποιήσει μια ποικιλία από τεχνικές για να σε πείσει να αγοράσεις τις υπηρεσίες της. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι, αλλά οι δύο πιο δημοφιλής για τις στριπτιζέζ είναι η χρήση κομπλιμέντων (συνήθως φλερτάρουν μαζί σου) και το κλείσιμο της συμφωνίας με την βοήθεια των φίλων σου (βάζει τους φίλους σου να σε πείσουν να προτιμήσεις τις υπηρεσίες της).

Τεχνική Πωλήσεων #8 – Στοχοποίησε το κοινό σου.

Οι στριπτιζέζ στοχεύουν σε κοινό που ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Καταρχήν δουλεύουν σε στριπ club όπου οι άνδρες πηγαίνουν αποκλειστικά για τις υπηρεσίες αυτές. Αυτό είναι προφανές άλλωστε. Αλλά ξέρουν επίσης σε ποιους να απευθυνθούν. Συγκεκριμένα, ποια παρέα θα ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα. Το να σπαταλήσει τον χρόνο της με κάποιον τσιγκούνη πελάτη, δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσει τον πολύτιμο της χρόνο.

Τεχνική Πωλήσεων #9 – Επιμονή.

Ακόμα και αν το κοινό είναι εξειδικευμένο, ξέρει ότι θα υπάρξουν και απορρίψεις. Ακόμα και έτσι όμως, θα πάει σε κάθε άνδρα και θα ρωτήσει αν θέλει ένα χορό. Ξέρει επίσης ότι όσο περισσότερους ρωτήσει, τόσο θα αυξηθούν και τα «ναι» που θα της πουν.

Τεχνική Πωλήσεων #10 – Ονομασία.

Δεν ξέρω καμία στριπτιζέζ που να την λένε Κούλα, Σούλα ή Μαρίκα.

Αντίθετα, θα έχεις την ευχαρίστηση να σου παρέχει τις υπηρεσίες της η Angie ή η Monique.

πηγή dailyarticle.gr

 

>>> Διαβάστε ακόμη <<<

Sales Management Tips: Ο «Δεκάλογος» του ιδανικού Πωλητή

Sales & Performance Improvement: Απογειώνοντας την απόδοση

Related posts