29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Τεχνολογία ενοικιάσεως αυτοκινήτων από το Γκρουπ BMW

Τεχνολογία ενοικιάσεως αυτοκινήτων από το Γκρουπ BMW

Η τεχνολογία θα διατεθεί αρχικά στα αυτοκίνητα Mini στις ΗΠΑ

Αντί να έχει κανείς το αυτοκίνητό του να κάθετε με τις ώρες ή και με τις ημέρες σταθμευμένο, η BMW σχεδιάζει να βοηθήσει τους πελάτες της να αποκομίσουν ένα επιπλέον έσοδο.

Η Mini, του Ομίλου BMW, σχεδιάζει να εξοπλίσει συντόμως τα αυτοκίνητά της με συσκευές που θα επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες τους να ενοικιάσουν τα οχήματά τους, όπως η Airbnb Inc. κάνει με διαθέσιμα δωμάτια και ολόκληρα διαμερίσματα.

Το σύστημα θα περιλαμβάνει μηχανισμό αποδοχής πληρωμής και μηχανισμό εντοπισμού του οχήματος για την περίπτωση που ο ενοικιαστής σκέφτονταν να αρπάξει το αυτοκίνητο και να μην το επιστρέψει. Έτσι, όσοι κάτοχοι αυτοκινήτων Mini επιθυμούν, θα μπορούν να έχουν και τους σχετικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητό τους που θα τους επιτρέπει να το ενοικιάζουν και να έχουν συνεπώς ένα έσοδο από το αυτοκίνητό τους, αντί αυτό να μένει σταθμευμένο.

Στελέχη του Ομίλου BMW, αναφέρουν ότι έχοντας κάνει τις έρευνές τους, έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ιδιοκτητών: Αυτοί που λένε ότι το δικό τους αυτοκίνητο δεν θα το δανείσουν ποτέ σε ξένους αλλά από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που τους αρέσει η ιδέα ότι θα μπορούν να ενοικιάζουν το αυτοκίνητό τους και να έχουν ένα έσοδο.

Εάν η αρχική δοκιμαστική περίοδος πάει καλά, η BMW σκοπεύει να επεκτείνει το εγχείρημα και στο δικό της, περισσότερο πολυτελές σήμα. Το να προστεθεί η απαραίτητη τεχνολογία και μηχανισμοί, είναι κάτι εύκολο και θα προσφέρετε στους ιδιοκτήτες άνευ ιδιαιτέρου κόστους.

Η δυνατότητα ενοικίασης είναι μέρος των λεγόμενων mobility services της BMW. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ‘τρέχει’ ήδη πρότζεκτς car-sharing σε ορισμένες πόλεις στην Ευρώπη και σκοπεύει να προσθέσει μια υπηρεσία τύπου ΤΑΧΙ, αυτοκινήτου που θα διατίθεται με σωφέρ, φέτος στο Σιάτλ.

>>>•<<<

• Εὐεπιχειρεῖν: ἀεί βέλτιστον!

Related posts