29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Τι είναι οι featured photos στο facebook?

Τι είναι οι featured photos στο facebook?

Εδώ και λίγο καιρό, στο facebook, εμφανίζεται στο προφίλ μας, πάνω αριστερά, ένας κενός χώρος, που αναφέρει “Add Featured Photos”. Τι ακριβώς είναι αυτό;

Πρόκειται για νέα δυνατότητα του facebook, με την οποία μπορεί κανείς να βάλει κάτω από τα βασικά στοιχεία και πληροφορίες του προφίλ του, και πριν τα γνωστά άλμπουμ φωτογραφιών, μπορεί να βάλει λοιπόν έως 5 Επιλεγμένες Φωτογραφίες.

Ο σκοπός των Featured Photos –  Επιλεγμένων Φωτογραφιών, είναι να τοποθετήσει κανείς, προαιρετικά, έως 5 φωτογραφίες, που να είναι αντιπροσωπευτικές του και όταν ένας επισκέπτης εισέρχεται στο προφίλ του, να μπορεί να δει άμεσα αυτές τις αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες. Διαφορετικά, θα έπρεπε να πάει ο επισκέπτης στην ενότητα των Φωτογραφιών που βρίσκεται πιο κάτω, και να χάσει χρόνο, να δει πιο από τα άλμπουμ, ιδίως στην περίπτωση που είναι αρκετά, πρέπει να διαλέξει, να εισέλθει σε αυτό και να δει κάποιες φωτογραφίες του κατόχου του προφίλ, που όμως μπορεί να μην είναι και αντιπροσωπευτικές. Οι featured photos λοιπόν, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πολύ χρόνου και είναι χρηστική εφαρμογή.

Προφανώς στα προσωπικά προφίλ, μπορεί να προτιμάει κανείς να βάλει φωτογραφίες που παρουσιάζουν τον ίδιο, έτσι ώστε κάποιος επισκέπτης να τον αναγνωρίζει με ευκολία. Ένας επαγγελματίας όμως, που ουσιαστικά έχει το προφίλ του για την προώθηση των επαγγελματικών του συμφερόντων,  προφανώς αντί να βάλει φωτογραφίες του προσώπου του, μπορεί να προτιμά, να βάλει επαγγελματικές φωτογραφίες, αναλόγως της φύσεως του επαγγέλματος:  για παράδειγμα, ένας φωτογράφος, μπορεί να προτιμούσε να βάλει 5 πολύ ωραίες φωτογραφίες τοπίων που έχει βγάλει, έτσι ώστε να επιδεικνύει άμεσα τις ικανότητές του, σε επισκέπτη του προφίλ του.

Δείτε το σχετικό βίντεο, που δείχνει τι είναι και πως λειτουργεί η νέα δυνατότητα των featured photos:

>>>•<<<

• Εὐεπιχειρεῖν: ἀεί βέλτιστον!

Related posts