13 Μαΐου 2024

Τι λένε στα πρωτοσέλιδά τους οι Κυριακάτικες εφημερίδες κυρίως για οικονομία – 27/9/2015

Τι λένε στα πρωτοσέλιδά τους οι Κυριακάτικες εφημερίδες κυρίως για οικονομία – 27/9/2015

Από την ανάγνωση των σημερινών (27/9/2015) κυριακάτικων εφημερίδων, σταχυολογούμε τα ακόλουθα σημαντικά θέματα, κυρίως στον τομέα της οικονομίας, ασφαλιστικών, συντάξεων, από τις πρώτες σελίδες τους.

Το Βήμα στο βασικό του τίτλο, λέει ότι ‘δαγκώνουν’ οι Φόροι και ότι αγρότες, νησιώτες, ιδιοκτήτες ακινήτων επιβαρύνονται πρώτοι. Επίσης αναφέρει ότι Mε ηλεκτρονικά αξιόγραφα οι συμψηφισμοί οφειλών προς το Δημόσιο, Επισκέψεις στον γιατρό και συναλλαγές πάνω από €100 μόνο με κάρτα και Μένει ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Το Έθνος στο βασικό του τίτλο, αναφέρει Το κυβερνητικό σχέδιο για φορολογία και συντάξεις και ο Πήχης των €1.000. Αφορολόγητο έως €12.000 και επιβαρύνσεις πάνω από €20.000 ετησίως. Στις συντάξεις οι κλίμακες με τις μειώσεις: 3% από 1.000 έως 1.500 ευρώ και 6% από 1.500 έως 2.000 ευρώ. Η εφημερίδα αναλύοντας αναφέρει ότι, δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις πρόκειται να τεθούν σε ισχύ άμεσα, στο πλαίσιο εφαρμογής του τρίτου μνημονίου. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει ανατροπές στη φορολόγηση των μισθωτών και συνταξιούχων με ανακατανομή των βαρών για έξι εκατομμύρια πολίτες με αλλαγές σε κλιμάκια, συντελεστές και φοροαπαλλαγές. Παράλληλα, για να μειωθούν τα ελλείμματα των ταμείων σχεδιάζονται κλιμακωτές περικοπές των συντάξεων άνω των €1.000.

Η εφημερίδα Αυγή, αναφέρει εντός της πρώτης σελίδας της ότι €4,5 δισ. δίνονται αε επιχειρήσεις το 2015 και €1,5 δισ. μοιράζονται από τον Οκτώβριο. Αναφορά γίνεται επίσης στο ΕΣΠΑ και ο νέος υφυπουργός Οικονομίας, υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, λέει ότι το ΕΣΠΑ θα μεροληπτεί υπέρ των νέων.

Ο Ριζοσπάστης, εντός της πρώτης σελίδας του, αναφέρει ότι με τα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, είναι διπλά και τριπλά στο στόχαστρο οι γυναίκες.

Διπλό σοκ για οφειλέτες εφορίας και Ταμείων, λέει στην πρώτη του σελίδα ο Ελεύθερος Τύπος και αναφέρει ότι αρχίζουν οι κατασχέσεις και αλλάζει προς το χειρότερο η Ρύθμιση των 100 δόσεων.

Η Βραδυνή αναφέρει ότι στο Ασφαλιστικό έρχονται 20 ανατροπές που αλλάζουν πολλά στις συντάξεις και θίγονται ένστολοι, δημόσιοι υπάλληλοι και γυναίκες με ανήλικα παιδιά. Στο μέτωπο της οικονομίας, λέει ότι έρχεται νέα φοροκαταιγίδα με 21 δυσβάσταχτα μέτρα μόνο τον Σεπτέμβριο, που συνιστούν απειλή στην μεσαία τάξη.

Η Real News αναφέρει ότι οδηγούμαστε σε φορολογική ασφυξία και ότι στο στόχαστρο του κράτους, βρίσκονται εισοδήματα άνω των €20.000 τον χρόνο – η εφημερίδα δίδει έμφαση αναφέροντας ότι με το νέο νόμο θεωρούνται πλούσιοι οι έχοντες μηνιαίο εισόδημα €1.500. Πάνω από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι, λέει, θα πληρώσουν αυξημένους φόρους, σύμφωνα με τους νέους συντελεστές φορολόγησης, με στόχο να εισπραχθούν επιπλέον € 3 δισ.. Καταργούνται όλες οι φοροαπαλλαγές και επανεξετάζονται όλα τα προνοιακά επιδόματα για να εξοικονομηθούν €3,6 δισ. ετησίως. Αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα, ως ισοδύναμο μέτρο για να καλυφθεί η ‘μαύρη τρύπα’ των ασφαλιστικών ταμείων.

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αναφέρει ότι υπάρχουν εισηγήσεις σοκ για την επίτευξη των στόχων, όπως επίσης ότι ήδη τέθηκαν σε εφαρμογή 5 ‘ανέντιμοι’ τρόποι φορολόγησης, ήτοι:
1. ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, 2. Ἀνευ αφορολόγητου όσοι βγάζουν €1.000 μηνιαίως, 3. Έως €9.000 εισόδημα κανένας φόρος ενώ με €9.001 πληρώνεις φόρο €2.100 που αποτελεί κατάφορη αδικία, 4. Με τον ανώτερο συντελεστή η φορολόγηση όλου του εισοδήματος και όχι με κλιμακωτό, 5. Η «έκτακτη» εισφορά γίνεται μόνιμη και ενσωματώνεται.
Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι 903 συνολικά επίορκοι του Δημοσίου επιστρέφουν με τον Κατρούγκαλο, όπως εφοριακοί που καταδικάστηκαν για «σύσταση συμμορίας», ιατροί που χρηματίστηκαν και καθηγητές που παρενόχλησαν σεξουαλικά μαθητές – Όλοι λέει η εφημερίδα, πάνε στις θέσεις τους.

to paron-geloio

Η εφημερία Το Παρόν, αναφέρεται στις τέσσερις προκλήσεις για το τραπεζικό μας σύστημα και η κα Λούκα Κατσέλη, επικεφαλής της Εθνικής τράπεζας, αναφέρει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει χωρίς ‘κούρεμα’ καταθέσεων, ανεξαρτήτως ποσού. Επίσης από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας, προέρχεται η γελοιογραφία που παραθέτουμε.

Η εφημερίδα Λόγος, τονίζει ότι τερματίζεται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά από 1η Οκτωβρίου, όπως επίσης, ότι για τις επόμενες 100 ημέρες έρχονται 100 μέτρα – φωτιά.

Ο Αγγελιοφόρος αναφέρει ότι στην θεσσαλονίκη ζψντανεύει το εμπορικό κέντρο, σημειώνοντας ως ενδείξεις, ότι: Φρέναραν οι μειώσεις ενοικίων σε κεντρικύς δρόμους, Τα Λαδάδικα αποτελούν το πρώτο σημείο στο κέντρο που ‘είδε’ ανάκαμψη μέσα στη κρίση, Σε σημεία που έχουμε πεζοδρομήσεις, τα ενοίκια αυξάνονται, Γνωστοί εμπορικοί δρόμοι και ολόκληρες γειτονιές αλλάζουν φυσιογνωμία και ότι τα … «κόκκινα φανάρια» ‘άναψαν’ τις τιμές στα Σφαγεία. Η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, αναφέρει επίσης ότι είναι βαρύ το φορτίο των μέτρων του μνημονίου που ψηφίστηκαν τον Αύγουστο και θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο.

>>>•<<<

•• Περαιτέρω Ουσιαστική Χαλάρωση των Capital Controls – 25 Σεπτ. 2015

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts