29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Τι συνέλαβε στις τελευταίες ημέρες η Οικον. Αστυνομία

Τι συνέλαβε στις τελευταίες ημέρες η Οικον. Αστυνομία

Τι συνέλαβε στις τελευταίες ημέρες η Οικον. Αστυνομία: Συνεχίστηκε η διενέργεια εντατικών και συστηματικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, τις προηγούμενες ημέρες αρχών Σεπτεμβρίου, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις στην Αττική και το Ρέθυμνο Κρήτης, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.Οικονομική Αστυνομία

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους καταστημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και στο Ρέθυμνο, όπου διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, οι περιπτώσεις στις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις είναι η εξής:

• Σε εστιατόριο – ψαροταβέρνα στον Πειραιά Αττικής, διαπιστώθηκε ότι για 12 σερβιρισμένα τραπέζια δεν είχαν εκδοθεί, ως οφειλόταν, οι προβλεπόμενες από την νομοθεσία αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας €907,30.
Για το λόγο αυτό συνελήφθη η 43χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

• Σε αναψυκτήριο – καφέ – μπαρ στο Ρέθυμνο Κρήτης, διαπιστώθηκε ότι σε 46 περιπτώσεις εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας, δεν υπήρχαν και δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας €443,10.
Στην περίπτωση αυτή, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 38 ετών, ως ομόρρυθμοι εταίροι της εταιρείας.

• Σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων, με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν ένας αλλοδαπός, χωρίς να είναι καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
Επιπλέον, διενεργείται περεταίρω φορολογικός έλεγχος, ως προς τη νομιμότητα των εμπορευμάτων και της λειτουργίας της επιχείρησης.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Οι ανωτέρω συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎  Στο 14% η παραβατικότητα που διαπιστώθηκε από τους επιτόπιους ελέγχους από τις Δ.Ο.Υ.

Related posts