4 Μαΐου 2024

Τον Οκτώβριο στη Ζάκυνθο το επόμενο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Forum

Τον Οκτώβριο στη Ζάκυνθο το επόμενο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Forum

Στις 9 με 10 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, το επόμενο Ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό Forum στο τοπικό Επιμελητήριο, με θέμα “Τουρισμός και Θρησκευτικός Τουρισμός”.

Αυτό γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά την ολοκλήρωση του Ελληνοτουρκικού Forum που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και το Αϊβαλί λίγο νωρίτερα. Στο Forum συμμετείχαν 200 περίπου Τούρκοι επιχειρηματίες καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια των Επιμελητηρίων Αιγαίου.  Από την πλευρά της Ελλάδας συμμετείχαν περίπου 150 επιχειρηματίες καθώς επίσης και 6 ελληνικά Επιμελητήρια με τα Διοικητικά τους Συμβούλια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Forum, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος, ανέφερε ότι το συνολικό εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών το 2014 έφτασε τα €4,2 δισ. , με τις ελληνικές εξαγωγές στα €3,1 δισ..

Ακόμη, οι συνολικές ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία, που έχουν πραγματοποιηθεί από 500 εταιρείες, έχουν ξεπεράσει τα €8 δισ., ενώ οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα μόλις και μετά βίας έχουν φτάσει τα €70 εκατ. από 8 μόλις τουρκικές επιχειρήσεις.

Στον τουριστικό τομέα το 2014, ένα εκατομμύριο Τούρκοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα ενώ 850.000 Έλληνες επισκέφτηκαν την Τουρκία.

Το Ελληνο Τουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Ε.Τ.Ε.Ε.) εργαζόμενο σκληρά για την ανάπτυξη των Ελληνοτουρκικών επιχειρηματικών σχέσεων προσδοκά να διατηρήσει η Τουρκία την ισχυρή θέση ως πελάτης των ελληνικών προϊόντων για τα επόμενα χρόνια.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι το Ε.Τ.Ε.Ε. τα τελευταία 10 χρόνια πραγματοποιεί 14-16 επιχειρηματικές αποστολές σε Ελλάδα και Τουρκία ετησίως. Επίσης πραγματοποιεί 4-6 Ελληνοτουρκικά συνέδρια ετησίως.

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts