17 Μαΐου 2024

Το ΣτΕ επικύρωσε πρόστιμο €50,6 εκατ. στην VODAFONE

Το ΣτΕ επικύρωσε πρόστιμο €50,6 εκατ. στην VODAFONE

H Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επικύρωσε πρόστιμο ύψους €50,6 εκατ. που είχε επιβληθεί στη VODAFONE από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) το 2013, μετά την αποκάλυψη των τηλεφωνικών υποκλοπών που έγιναν την περίοδο 2004-2005 και γνωστοποιηθήκαν τον Φεβρουάριο του 2006.

Με την υπ’ αριθμ. 4309/2015 Απόφασή του, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή της VODAFONE , η οποία ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της φανερής δράσης των οργάνων της πολιτείας, ότι ήταν μη νόμιμη η σύνθεση της ΑΔΑΕ κατά την ημέρα επιβολής του προστίμου και ότι δεν είχε υποχρέωση να ενημερώσει την ΑΔΑΕ για το παράνομο λογισμικό.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΔΑΕ επιβάλει πρόστιμο για τη συγκεκριμένη υπόθεση στη VODAFONE. Είχε προηγηθεί πρόστιμο ύψους €76 εκατ. για την εν λόγω υπόθεση, αλλά το 2010 το πρόστιμο ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του ΣτΕ (Απόφαση 3319/2010), καθώς κρίθηκε ότι οι συνεδριάσεις της ΑΔΑΕ δεν ήταν δημόσιες όπως επιτάσσει η Διεθνής και ελληνική νομοθεσία, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Το ΣτΕ είχε ζητήσει από την ΑΔΑΕ, να εκδώσει άλλη νέα, νόμιμη απόφαση.

>>>•<<<
Ίσως επίσης σας ενδιαφέρει:

Η MTB καλωσορίζει το πρόστιμο ρεκόρ (€31,5 εκατ.) για παραβίαση του ανταγωνισμού, στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Related posts