29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Αποπομπή της ΓΓΔΕ, Αικ. Σαββαΐδου

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Αποπομπή της ΓΓΔΕ, Αικ. Σαββαΐδου

Τo υπουργικό συμβούλιο σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, αποφάσισε την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου, λόγω της δίωξής της σε βαθμό πλημμελήματος σε σχέση με την καθυστέρηση είσπραξη φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η κα Σαββαΐδου εξέδωσε Εγκύκλιο τον Ιανουάριο του 2015,  στην προεκλογική τότε περίοδο, που παρέτεινε την είσπραξη του φόρου για τηλεοπτικές διαφημίσεις, κατά παράβαση, όπως είπαν, των σχετικών ρυθμίσεων.

Η κα Σαββαΐδου βέβαια απέρριψε το αίτημα του Πρωθυπουργού να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι όλες οι ενέργειές της ήταν σύννομες και είχαν την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης, δήλωσε στο Reuters ότι “Κατά το Νόμο, όταν κάποιος διώκεται για πλημμέλημα, το υπουργικό συμβούλιο δύναται να λάβει τέτοια απόφαση”.

Ως TaxCoach, σημειώνουμε ότι είναι πλέον θέμα χρόνου η αντικατάστάση της αλλά πραγματικά, αναρωτιώμαστε όταν πριν λίγες ημέρες ακούγαμε ότι διάφοροι επίορκοι ΔΥ και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών, εμπλεκόμενοι σε σοβαρά αδικήματα, επαναπροσλήφθηκαν με το σκεπτικό ότι δεν έχει κριθεί δικαστικά η υπόθεσή τους (και συνεπώς διατηρούν το τεκμήριο της αθωότητας έως ότου – και αν – καταδικαστούν), η κυβέρνηση για ποιο λόγο δείχνει τέτοια σπουδή στην περίπτωση της κας Σαββαΐδου, όταν μάλιστα, η ίδια η κυβέρνηση μιλάει για πλημμέλημα, δηλαδή για κάτι που δεν θεωρείται και τόσο “βαρύ”;

Διαβάστε σχετικά:

Ποινική Δίωξη στην ΓΓΔΕ, Κ. Σαββαΐδου για παράβαση καθήκοντος

H Σαββαΐδου ΔΕΝ παραιτείται και Τι Απαντάει σχετικά με τις κατηγορίες εις βάρος της

>>>•<<<

••• Θέλετε να γίνετε ανταγωνιστικότεροι; Λύσεις εδώ.

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

 

Related posts