20 Μαΐου 2024

Το 80% των listings έσβησε η Airbnb στην Ιαπωνία!

Το 80% των listings έσβησε η Airbnb στην Ιαπωνία!

Πέρσι, στην Ιαπωνία δημιουργήθηκε ένας νέος νόμος, που απαιτούσε στους hosts της Airbnb, να καταγράψουν τα διαμερίσματά τους μέσω κάποιου Μητρώου που δημιουργήθηκε και να δημοσιοποιήσουν έναν Αριθμό Μητρώου έως τις 15 Ιουνίου 2018. Αυτά ήταν προϋπόθεση για να παραμείνουν ενεργοί στην δημοφιλή διεθνή πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Ο δε ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού στην 1η Ιουνίου, δυο εβδομάδες πριν την επίσημη λήξη για καταγραφή στο Μητρώο, και στην κορύφωση της τουριστικής σαιζόν, έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι όποιοι hosts της Airbnb δεν έχουν (στην 1η Ιουνίου) την απαραίτητη κρατική άδεια, θα πρέπει να ακυρώσουν όποιες κρατήσεις πριν την 15η Ιουνίου. H Airbnb προσαρμόστηκε αμέσως προς τις απαιτήσεις της ιαπωνικής νομοθεσίας, και χιλιάδες listings από την Ιαπωνία, εξαφανίστηκαν από το site της.

Όπως ανέφεραν από την Airbnb (εταιρία) «Η ανακοίνωση αυτή μας αιφνιδίασε [του ιαπωνικού Οργανισμού Τουρισμού]. Δεν ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες που είχαν δώσει στην ομάδα μας από πριν, ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού [αφού το deadline δεν είχε λήξει], και έθετε σε κίνδυνο τις εμπειρίες των ταξιδιωτών προς την Ιαπωνία.»

Και είναι λογικό, διότι με την εφαρμογή του ban, αιφνιδιαστικά και προ της επίσημης ώρας του, χιλιάδες ταξιδιωτών που είχαν κλείσει την διαμονή τους στην Ιαπωνία μέσω Airbnb, βρέθηκαν ξεκρέμαστοι. Σύμφωνα με το πρακτορείο Nikkei Asian Review, η Airbnb αναγκάστηκε να αφαιρέσει από το site της σχεδόν το 80% των listings στην Ιαπωνία, με τον αριθμό των listings να κατακρημνίζεται σε 13.800 από 62.000 που ήταν πριν.

Αυτά, για όσους εδώ στην Ελλάδα, νομίζουν ότι εάν εντέλει δεν καταχωρίσουν όπως απαιτεί η ελληνική νομοθεσία έως τις 30 Νοεμβρίου τα Airbnb διαμερίσματά τους στο ειδικό Μητρώο που δημιουργήθηκε από την ΑΑΔΕ, ότι δεν θα έχουν καμιά συνέπεια.

Ας παραδειγματιστούν από το πάθημα στην Ιαπωνία λοιπόν… είναι σαφές ότι η Airbnb ως εταιρία, δεν είναι δυνατόν να μην συμμορφώνεται προς τις απαιτήσεις της νομοθεσίας κάθε κράτους, όπως και είναι σαφές, ότι οι hosts που δεν θα συμμορφωθούν, θα “την πληρώσουν”.

Δείτε την σχετική είδηση στο Fortune ή και στο Nikkei Asian Review:
• Airbnb Forced to Cancel Thousands of Listings in Japan (Fortune)
• Airbnb removes 80% of Japan home-share listings (Nikkei Asian Review)

>>>•<<<

ΠΩΣ να κερδίσετε από την #Airbnb ή αν ήδη δραστηριοποιήστε με την πλατφόρμα αυτή, πως να μεγιστοποιήσετε τα έσοδά σας μέσω αυτής.
• Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.
#επιχειρηματικότητα #ακίνητα #κέρδη #τουρισμός

Σεμινάριο για το όλο φορολογικοκανονιστικό πλαίσιο και σχετικής συμβουλευτικής και κατευθυντικής για τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων.
• Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.
#φορολογία #επιχειρηματικότητα #ακίνητα #airbnb #Βραχυχρόνιες_Μισθώσεις #τουρισμός

Related posts