17 Μαΐου 2024

Το TaxisNet αναμένεται να ανοίξει για υποβολή Δηλώσεων έως τις αρχές της άλλης εβδομάδος

Το TaxisNet αναμένεται να ανοίξει για υποβολή Δηλώσεων έως τις αρχές της άλλης εβδομάδος

Το TaxisNet αναμένεται να ανοίξει για υποβολή Δηλώσεων έως τις αρχές της άλλης εβδομάδος. Άνω των 5,5 εκατομμυρίων πολιτών υποκείμενων σε φορολόγηση, θα κληθούν να κάνουν την Δήλωσή τους, ηλεκτρονικά εντός 40 περίπου ημερών. Όπως και πέρσι, στην ηλεκτρονική φόρμα κάποιοι κωδικοί θα είναι προσυμπληρωμένοι, από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ, αν και θα είναι δυνατή η διόρθωσή τους σε περίπτωση λαθών.ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Για να ξεκινήσει η υποβολή, θα πρέπει πρώτα να έχει περάσει η τροπολογία της τελευταία στιγμής, που αφορά στα ανείσπρακτα ενοίκια και τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.

Θα προβλέπεται επίσης, για όσους φορολογούμενους εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ έως το τέλος Ιουλίου, να έχουν έκπτωση επ’αυτού, σε ποσοστό 2%.

Όσον αφορά στη μείωση του φόρου, αυτός σε γενικές γραμμές, θα είναι δυνατός με λίγους τρόπους και κυρίως με αποδείξεις ιατρικών δαπανών και νοσηλίων, όχι όμως μόνο με αυτά.

Φέτος και γενικότερα, η συμπλήρωση των φορολογικών είναι περιπλοκότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονικές. Και επειδή τα λάθη στην προκειμένη περίπτωση κοστίζουν (σε πληρωμή μεγαλύτερων φόρων), καλό είναι οι φορολογούμενοι να προσφύγουν για την συμπλήρωση των Δηλώσεών τους, σε ειδικούς φοροτέχνες – λογιστές.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

✎ ΘΕΜΑ: Μάχη με Δανειστές, ‘βλέπει’ νέους φόρους
✎ Σόιμπλε: Πιθανότητα Αιφνιδιαστικής Χρεοκοπίας της Ελλάδας
✎ Η Οικον. Αστυνομία συνέλαβε ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστήριου
✎ ΥΠ.ΟΙΚ.: Διάταξη που επιτρέπει σε οφειλέτες με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων
✎ Τροποποίηση Διατάξεων του ΚΦΕ, για ρυθμίσεις – διορθώσεις “θεμάτων’

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts