21 Μαΐου 2024

Τρέχουσες οικονομικού ενδιαφέροντος εξελίξεις

Τρέχουσες οικονομικού ενδιαφέροντος εξελίξεις

• Ο δείκτης PMI του τομέα υπηρεσιών στην Ευρωζώνη, διαμορφώθηκε στο 52,8 τον Απρίλιο από 53,3 το Μάρτιο. Ωστόσο τα στοιχεία ήταν καλύτερα από την αρχική εκτίμηση για 52,5. Υπενθυμίζουμε ότι τιμές πάνω από 50 δείχνουν τον τομέα σε επέκταση.
• Οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης το Μάρτιο, παρέμειναν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση ενώ αναμενόταν υποχώρησή τους. Σε ετήσια βάση, ενισχύθηκαν 1,9%. Άνοδο για 3ο διαδοχικό μήνα σημείωσε ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης SENTIX που ενισχύθηκε περισσότερο των προσδοκιών στο 5,3, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2018.

• Στη Γερμανία, η οικονομική δραστηριότητα ενισχύθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα με τον δείκτη PMI των υπηρεσιών να διαμορφώνεται στο 55,7 τον Απρίλιο, λαμβάνοντας κυρίως ώθηση από την ταχύτερη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των νέων παραγγελιών όσο και από τη δημιουργία νέων εργασιών. Ο δείκτης ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2018.

• Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ, ο δείκτης Οικονομικού κλίματος επιδεινώθηκε τον Απρίλιο, καθώς υποχώρησε στις 100,3 μονάδες έναντι 101,3 τον Μάρτιο. Εξαίρεση αποτελεί ο τομέας της Βιομηχανίας ο οποίος καταγράφει μικρή βελτίωση.

• Μικρής έντασης ανησυχία επικράτησε χθες Δευτέρα στην Wall Street, αλλά και σήμερα Τρίτη το πρωί, στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, οφειλόμενη στις δυσμενείς εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

• Στην Ιαπωνία ο δείκτης PMI του τομέα μεταποίησης, ανήλθε στο 50,2 τον Απρίλιο από 49,2 τον Μάρτιο, σημειώνοντας την υψηλότερη τιμή του για περίοδο τριών μηνών, περίοδο που κινείται περίπου στο όριο του 50, που σηματοδοτεί τις περιοχές επέκτασης (άνω του 50) και συρρίκνωσης (κάτω του 50).

15/5ου: Σεμινάριο για τις Φορολογικές Δηλώσεις. Δείτε και τις Προσφορές

MyConnection: Η καινοτόμος business πλατφόρμα

○>>>xΧΧx•xXΧx<<<○

…Την δύσκολη ζωή μου ασφαλή να κάνω εγώ
στην Τράπεζα του Μέλλοντος
επάνω πολύ ολίγα συναλλάγματα θα βγάλω.
Κεφάλαια μεγάλ’ αν έχει αμφιβάλλω …
[Κ.Π. Καβάφης]
#PoetryIsNotDead

Related posts