24 Απριλίου 2024

50 Τρόποι να γλυτώσεις χρήματα στην μικρή επιχείρηση σου

50 Τρόποι να γλυτώσεις χρήματα στην μικρή επιχείρηση σου

Τρόποι να γλυτώσεις χρήματα στην μικρή επιχείρηση. Αυτές οι εύκολες συμβουλές θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τα οικονομικά σου ασφαλή κατά την διάρκεια της τρέχουσας ύφεσης.

Με την οικονομία να έχει πάρει την κατιούσα, κάθε επιχείρηση προσπαθεί να μειώσει τα έξοδα για να τα βγάλει πέρα. Οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν λιγότερους πόρους, αισθάνονται περισσότερο την πίεση αυτή.

Μην φοβάστε. Έχουμε φτιάξει μια λίστα με τρόπους να κόψεις τα περιττά έξοδα από την επιχείρηση σου, ώστε να μην γίνει θύμα της τελευταίας οικονομικής ύφεσης.

Τεχνολογία

Go Green! Η  ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία θα σου εξοικονομήσει χρήματα από τους υπολογιστές, τα τηλεφωνικά συστήματα και άλλα τεχνολογικά εργαλεία. Πολλές φορές υπάρχουν και φορολογικά οφέλη από την χρήση της πράσινης τεχνολογίας. Για να μην αναφέρουμε ότι θα βοηθήσουν και το περιβάλλον.

Πήγαινε σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Μια λύση λογισμικού ανοιχτού κώδικα δεν είναι η τόσο τρομαχτική «Είσαι ολομόναχος!» πρόταση που οι μεγάλοι προμηθευτές λογισμικού θέλουν να πιστέψεις. Το ανοιχτού κώδικα λογισμικό κοστίζει το 1/10 της τιμής των εμπορικών προϊόντων και συνεχίζει να προσφέρει τα ίδια, αν όχι περισσότερα, χαρακτηριστικά.

Ψάξε για έναν φθηνότερο πάροχο internet. Αν δεν έχεις μια επιχείρηση μεγάλου προϋπολογισμού, οι μικρότεροι πάροχοι προσφέρουν εξίσου καλές υπηρεσίες για το σχετικά μικρότερο κόστος τους.

Σκέψου το VoIP. Το VoIP είναι βασικά μια υπηρεσία τηλεφωνίας μέσω internet. Πολλές μικρές επιχειρήσεις ακολουθούν αυτή την φθηνότερη εναλλακτική επιλογή η οποία μπορεί να τους εξοικονομήσει μέχρι και 60%  έναντι των παραδοσιακών τηλεπικοινωνιακών τους δαπανών.

Αγόρασε ανακυκλωμένα μελάνια εκτυπωτών. Το μελάνι των εκτυπωτών είναι ένα από τα πιο ακριβά υγρά στον πλανήτη. Ψάξε και βρες την καλύτερη ποιότητα ξαναγεμισμένων μελανιών αντί να αγοράζεις τα αυθεντικά τα οποία κοστίζουν 5-10 φορές περισσότερα χρήματα.

Αξιολόγησε εκ νέου το πρόγραμμα τηλεφωνίας που έχεις. Ακόμη και αν δεν πας σε VoIP λύσεις, μπορείς σίγουρα να βρεις ένα πιο οικονομικό πρόγραμμα τηλεφωνίας από αυτό που έχεις ήδη.

Εξάλειψε τον αχρείαστο φωτισμό. Εγκατέστησε ανιχνευτές κίνησης για τον έλεγχο του φωτισμού στις περιοχές που χρησιμοποιούνται περισσότερο, όπως οι τουαλέτες και το δωμάτιο με τα φωτοτυπικά.

Απενεργοποίησε τα μηχανήματα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αυτό μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας μέχρι και 25%. Κλείνοντας τον υπολογιστή στο τέλος της μέρας μπορεί να εξοικονομήσει ένα επιπλέον 50%.

Βάλε χρονοδιακόπτες. Εγκατέστησε χρονοδιακόπτες στα εξωτερικά συστήματα φωτισμού, ώστε να λειτουργούν μόνο από το σούρουπο ως την αυγή.

Αν είναι δυνατό, χρησιμοποίησε φορητούς υπολογιστές. Τα laptops μπορούν να καταναλώνουν 90% λιγότερη ενέργεια από ότι ένας desktop υπολογιστής.

Σταμάτα να πληρώνεις για λογισμικό. Επισκέψου σελίδες όπως το Download.com και δοκίμασε εκατοντάδες προγράμματα δωρεάν μέσω της ελεύθερης δοκιμής 30 ημερών.  Επίσης ρίξε μια ματιά και στις σελίδες των κατασκευαστών για δωρεάν ή δοκιμαστικές εκδόσεις.

Χρησιμοποίησε online υπηρεσίες. Πρέπει όλες οι επαγγελματικές σου συναντήσεις  να γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο; Τεχνολογίες που βασίζονται στο Internet, όπως η τηλεδιάσκεψη και εργαλεία όπως το Microsoft Office Live Meeting σου επιτρέπουν να κάνεις online παρουσιάσεις στους πελάτες σου.

Κοινοί εκτυπωτές. Αν έχεις αγοράσει και διατηρείς πολλούς εκτυπωτές στο γραφείο σου, θα μπορούσες να εξοικονομήσεις χρήματα με την δημιουργία ενός δικτύου που επιτρέπει στους υπαλλήλους να μοιράζονται συσκευές. Το Microsoft Windows Small Business είναι μια εύκολη στην εγκατάσταση και τον χειρισμό λύση που επιτρέπει την κοινή χρήση εκτυπωτών και δημιουργεί ένα πιο ασφαλές και παραγωγικό υπολογιστικό περιβάλλον.

Γενικά Έξοδα

Μείωσε τα μεταβλητά έξοδα. Τα μεταβλητά έξοδα αλλάζουν ανάλογα με την κατανάλωση ενός αγαθού ή μιας υπηρεσίας

Προσέλαβε έναν ελεύθερο επαγγελματία. Μην αφήνεις τον Μπάμπη στον τομέα της λογιστικής να σου τρώει το ρεύμα καθώς θα παίζει Football Manager. Προσέλαβε ελεύθερους επαγγελματίες, συμβούλους ή προμηθευτές να δουλεύουν για σένα από το σπίτι τους.

Έχε τον νου σου στην κατανάλωση ενέργειας. Ρύθμισε τους θερμοστάτες σε μια χαμηλότερη θερμοκρασία, απενεργοποίησε όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται και ενθάρρυνε το προσωπικό να κλείνει τους υπολογιστές όταν φεύγει από το γραφείο.

Κράτα την επιχείρηση οικογενειακή. Έχεις παιδιά; Προσέλαβε τα! Θα αποκτήσεις φθηνή βοήθεια, το παιδί σου θα μάθει τι σημαίνει ευθύνη και ίσως έχεις και κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Προσέλαβε φοιτητές που θέλουν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης είναι μια κερδοφόρα κατάσταση για την επιχείρηση σου. Θα έχεις νέους, λαμπρούς και φιλόδοξους υπαλλήλους να δουλεύουν για εσένα για πολύ λίγα ή και καθόλου χρήματα.

Αντικείμενα Γραφείου και Χώρος

Επωφελήσου από τα προγράμματα ανταμοιβών. Μεγιστοποίησε τους πόντους ανταμοιβής αγοράζοντας τα πράγματα που χρειάζεσαι για το γραφείο με την πιστωτική σου κάρτα.

Μην πληρώνεις λιανική. Αγόραζε χονδρική ή ψάχνε για προσφορές και θα γλυτώσεις πολλά χρήματα για πράγματα που είναι απαραίτητα για το γραφείο.

Εξάλειψε την σπατάλη χαρτιού. Εφάρμοσε στρατηγικές μείωσης της κατανάλωσης χαρτιού, όπως η εκτύπωση διπλής όψης και η επαναχρησιμοποίηση χαρτιού. Θα σώσεις και μερικά δέντρα, επίσης!

Δίκτυο ανταλλαγών. Νόμιζες ότι οι μέρες των ανταλλαγών έχουν περάσει; Σκέψου ξανά. Μπορείς να ανταλλάξεις αμέτρητο αριθμό αγαθών και υπηρεσιών Online.

Αγόρασε μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Αυτά που έχει για πέταμα κάποιος, είναι θησαυρός για κάποιον άλλο. Υπάρχουν πολλές σελίδες online που πουλάνε μεταχειρισμένο εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλες συσκευές γραφείου.

Ρίχνε μια ματιά στις πωλήσεις εξοπλισμού επιχειρήσεων από επιχειρήσεις που κλείνουν. Πολλές επιχειρήσεις είναι καταδικασμένες να χρεοκοπήσουν κατά την διάρκεια αυτής της ύφεσης. Αναβάθμισε την επιχείρηση σου με την κεφαλαιοποίηση της αποτυχίας των άλλων.

Ψάξε για έναν βιομηχανικό χώρο αντί για εμπορικό χώρο γραφείου. Είναι αλήθεια, δεν θα είσαι στην πιο trendy γειτονιά της πόλης, αλλά θα γλυτώσεις αρκετά χρήματα κάθε μήνα.

Χρησιμοποίησε κουπόνια προσφορών. Ψάξε στο internet για κουπόνια και κωδικούς εκπτώσεων για εξοπλισμό γραφείου και λογισμικά.

Διαφήμιση

Το marketing από στόμα σε στόμα πιάνει. Χρησιμοποίησε τους συνεργάτες σου για να αποκτήσεις συστάσεις.

Χρησιμοποίησε το YouTube. Το YouTube είναι ένας σπουδαίος δωρεάν τρόπος για να γίνει γνωστή η επιχείρηση σου.

Βάλε μια διαφήμιση στους τοπικούς σταθμούς. Αν θέλεις επιπλέον κοινό, οι τοπικές εκπομπές είναι εκπληκτικά εύκολος χώρος για να αποκτήσεις πρόσβαση. Οι τιμές αγγελίας για τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι πολύ πιο διαπραγματεύσιμοι από ότι θα περίμενες.

Έχε συμμετοχή σε online κοινότητες. Θα αλληλεπιδράς με πιθανούς πελάτες  – δωρεάν.

Φτιάξε ένα blog. Μπορείς να διαφημίζεις τις προσφορές σου και να δίνεις δωρεάν συμβουλές χωρίς να ανησυχείς ότι θα βγεις εκτός προϋπολογισμού.

Χρησιμοποίησε email. Οι εκστρατείες mail marketing θα σου επιτρέψουν να αλληλεπιδράσεις με συγκεκριμένους πελάτες σχετικά με νέα προϊόντα που μπορεί να τους ενδιαφέρουν.

Μάθε την γειτονική σου επιχείρηση. Μπορεί να ενδιαφέρονται για κάποια κοινή διαφήμιση και να μοιραστούν τα έξοδα μιας καμπάνιας προώθησης.

Κάνε τους πελάτες σου να σε διαφημίσουν. Ζήτησε τους να γράψουν μια κριτική στην σελίδα σου στο internet ή να πουν στους συναδέλφους σου για τα προϊόντα σου ή τις υπηρεσίες.

Γίνε μέλος σε εμπορικές ενώσεις. Θα έχεις πληροφορίες, συμβουλές, ευκαιρίες πωλήσεων και άλλα οφέλη που έχουν τα ,μέλη.

Να συμπεριλαμβάνεις διαφημιστικό υλικό στην αλληλογραφία όπως εκπτωτικά κουπόνια ή ανακοινώσεις επερχόμενων εκπτώσεων.

Ασφάλεια και Οικονομικά

Επαναξιολόγησε την ασφαλιστική σου κάλυψη και το κόστος της. Ζήτα από τον παροχέα σου μια καινούργια προσφορά.

Σκέψου για 4 ημέρες εργασίας αντί για παραπάνω. Ποιος θα προβάλλει αντιρρήσεις για ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο;

Έλεγξε την ιατρική ασφάλιση. Πριν επιλέξεις κάποιον ασφαλιστικό φορέα, ζήτα αναλυτικές πληροφορίες και σύγκρινε να δεις τι σε συμφέρει.

Προσπάθησε να διαπραγματευτείς. Οι επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζεσαι συχνά επιδέχονται διαπραγματεύσεις, χάρη στην αρμονική σχέση που έχετε αναπτύξει μεταξύ σας. Ρώτα τον ασφαλιστή, τον λογιστή ή τον δικηγόρο σου πως μπορείς να περικόψεις τις δαπάνες τους. Θα εκπλαγείς από τις προτάσεις τους με τους τρόπους να μειώσεις τα ασφάλιστρα ή τις χρεώσιμες ώρες. Ίσως μπορείς να προσφέρεις και εσύ τις υπηρεσίες σου αντί για πληρωμή.

Προγραμμάτισε τις πληρωμές σου. Ρώτα τους προμηθευτές αν δίνουν κάποια έκπτωση για τις έγκαιρες πληρωμές. Αν όχι, είναι πλεονέκτημα για εσένα να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου όσο το δυνατόν αργότερα, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις κάποιον φόρο.

Κάνε έρευνα αγοράς για τα πάντα. Αν πεις σε έναν προμηθευτή ότι έχεις βρει αυτό που θες φθηνότερα κάπου αλλού, συνήθως θα σου ρίξει την τιμή για να σε κρατήσει σαν πελάτη.

Σχημάτισε μια συμμαχία με κάποια άλλη επιχείρηση ή μια εμπορική ένωση για εκπτώσεις σε μαζικές αγορές.

Όταν ψάχνεις για ασφάλιση, επικοινώνησε και με τον εμπορικό σου σύνδεσμο. Πολλοί σύνδεσμοι προσφέρουν ομαδικές ασφαλίσεις σε ανταγωνιστικές τιμές.

Αντί να πληρώνεις για υπαλλήλους που κάθονται σε αδράνεια όταν η επιχείρηση δεν έχει πολλή δουλειά, σκέψου να προσλάβεις έκτακτο προσωπικό για να χειριστείς τις απότομες αυξήσεις.

Κάνε την καλύτερη συμφωνία για εταιρική πιστωτική κάρτα. Είτε πρόκειται για επιστροφή μετρητών είτε για ταξιδιωτικές ανταμοιβές, η σωστή εταιρική πιστωτική κάρτα μπορεί να αποφέρει μεγάλα μερίσματα.

Ταξίδια

Κοίταζε σε online σελίδες για προσφορές σε πτήσεις και ξενοδοχεία.

Συνδύασε την πτήση ή το ξενοδοχείο με την δωρεάν ή φθηνότερη ενοικίαση αυτοκινήτου που μπορεί να προσφέρεται από μερικές εταιρείες.

Η κοινή χρήση είναι εξοικονόμηση. Οι υπάλληλοι θα πρέπει να μοιράζονται δωμάτια και αυτοκίνητα όσο το δυνατόν περισσότερο όταν ταξιδεύουν μαζί.

Μην τρως εκεί που κοιμάσαι. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων είναι συνήθως πιο ακριβά από τις άλλες κοντινές επιλογές.

πηγή dailyarticle.gr

Δείτε ακόμη…

10 χρήσιμες συμβουλές για παρουσιάσεις

 

 

Related posts