28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Υγειονομικούς και αγορανομικούς ελέγχους σε καταστήματα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα πραγματοποίησαν κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής

Υγειονομικούς και αγορανομικούς ελέγχους σε καταστήματα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα πραγματοποίησαν κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής

Υγειονομικούς και αγορανομικούς ελέγχους σε καταστήματα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα πραγματοποίησαν κλιμάκια της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια είναι παρούσα με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την ασφάλεια των καταναλωτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς»

 Με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, μεικτά κλιμάκια του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησαν σήμερα υγειονομικούς και αγορανομικούς ελέγχους σε καταστήματα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

Κατά τη διενέργεια των ελέγχων σε κάποια καταστήματα έγιναν συστάσεις καθώς διαπιστώθηκαν μικρής κλίμακας υγειονομικές παραβάσεις ενώ σε δύο περιπτώσεις εντοπίστηκαν ληγμένα και αλλοιωμένα προϊόντα τα οποία απομακρύνθηκαν αμέσως από τα ράφια των καταστημάτων που ελέγχθηκαν και παράλληλα τους επιβλήθηκαν υψηλά πρόστιμα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Η Περιφέρεια είναι εδώ, παρούσα έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία του καταναλωτή. Σήμερα και κάθε μέρα τα μεικτά κλιμάκια της Περιφέρειας διενεργούν εντατικούς ελέγχους σε όλη την Αττική με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την ασφάλεια των καταναλωτών αλλά και την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας. Η περιοχή που βρισκόμαστε σήμερα θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς διαπιστώθηκαν αρκετές παραβάσεις σε καταστήματα. Παράλληλα όμως με τους ελέγχους η Περιφέρεια μερίμνησε και για την πραγματοποίηση απολυμάνσεων σε κτίρια της περιοχής που είναι εγκαταλελειμμένα και κρύβουν κινδύνους. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά με στόχο την προστασία των πολιτών. Θα είμαστε στο πλευρό των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

Επισημαίνεται ότι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται περισσότεροι από 100 έλεγχοι σε χώρους εστίασης, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πάσης φύσεως χώρους τροφίμων και ποτών, όπως επίσης και στα ΚΤΕΛ.

Με αφορμή την αυτοψία του κλιμακίου της Περιφέρειας στην Αγορά, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος σημείωσε ότι «κατόπιν και της εντολής του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εντατικοποιούν τους ελέγχους στην αγορά και θα συνεχιστούν όλο το διάστημα των εορτών στη Βαρβάκειο, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 2 Δεκεμβρίου και μέχρι σήμερα, τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής έχουν πραγματοποιήσει 494 ελέγχους κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 40 παραβάσεις, ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν έφτασαν στις 44.500,00 €.

Από την πλευρά της η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής έχει πραγματοποιήσει 644 ελέγχους κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 10 παραβάσεις, και έγιναν οι ανάλογες συστάσεις.

Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τους ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Related posts