29 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΥΠΑΑΤ: Στις έξι χώρες που ζητούν τη διατήρηση του προϋπολογισμού της ΚΑΠ προσέρχεται και η Βουλγαρία

ΥΠΑΑΤ: Στις έξι χώρες που ζητούν τη διατήρηση του προϋπολογισμού της ΚΑΠ προσέρχεται και η Βουλγαρία

Με τον Βούλγαρο υπουργό Γεωργίας, Rumen Porodzanov, και την υφυπουργό Verginiya Krasteva, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, στο ΥΠΑΑΤ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε: «Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να έχουμε μαζί μας τον Βούλγαρο υπουργό Γεωργίας, όπου συζητήσαμε θέματα τόσο για τις θέσεις των χωρών μας για τη νέα ΚΑΠ όσο και για τις εμπορικές σχέσεις των δυο κρατών. Βρήκαμε τα κοινά σημεία που είναι πολλά και μάλιστα το ευχάριστο είναι ότι και η Βουλγαρία προτίθεται να συνυπογράψει το memorandum που υπέγραψε και η χώρα μας μαζί με άλλες χώρες, για τις θέσεις σχετικά με τη νέα ΚΑΠ. Να του ευχηθούμε καλή διαμονή στην Ελλάδα και θα τα πούμε σύντομα στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας.»

Ο κ. Porodzanov από την πλευρά του δήλωσε: «Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Σταύρο. Είναι η πρώτη μας συνάντηση και του εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτό τον πολύ δύσκολο και γεμάτο ευθύνες τομέα, τη γεωργία και τα τρόφιμα. Συζητήσαμε για το μέλλον της ΚΑΠ, που είναι πολύ σημαντική για την αγροτική μας κοινωνία, στην ύπαιθρο της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βεβαίως, θα συζητήσουμε και τα συνηθισμένα διμερή προβλήματα, σε μία ομάδα πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων σε επίπεδο υφυπουργών των δύο υπουργείων, που θα ασχοληθούν με τα θέματα της εξάπλωσης αφρικανικής πανώλης των χοίρων, των ελέγχων, της ποιότητας των προϊόντων μας και ειδικότερα της τυποποιημένης φέτας και του βουλγάρικου τυριού.»

Σημειώνεται ότι στις 31 Μαΐου οι υπουργοί Γεωργίας της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Φιλανδίας και της Ελλάδας υπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία ζητούν, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του προϋπολογισμού της ΚΑΠ στα σημερινά επίπεδα.

Related posts